Katıldığı bir sokak röportajında Instagram’a erişim engelini ve sokak hayvanlarına katliam düzenlemesini eleştiren Dilruba Y. Yargılanmak üzere tutuklandı. Dilruba Y., “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanıyor.

         Bir sokak röportajında “Geri zekalı” dediği için, halkı aşağıladığı için Dilruba’yı kamu davası ile tutuklu yargılıyorlar. İlginçtir aynı döneme denk geldi, uydur, kaydır şirketler aracılığı  ile aynı kamunun parasını cebellezi yapan (cebe indiren), 40 yıl hapsi istenen Dilan Polat’ı serbest bırakıp tutuksuz yargılıyorlar.

         Dilruba’nın hatası ülkenin şu an içinde bulunduğu duruma üzülmek, namuslu yurttaş olarak duygusal tepki göstermek. Halk için “uyanın artık” diye bağırmak. Oysa Dilruba’da milletin parasını cebe indirip, saçlarına dolarlardan bigudi yapsaydı şimdi tutuksuz yargılanırdı. Mevcut düzende çalmak, soymak serbest, konuşmak hak aramak suç.

         Sevgili kızımız Dilruba demek ki  mevcut düzeni henüz tanımadı. Örneğin Zehra Taşkesenlioğlu ablasını dinleseydi bunlar başına gelmezdi! Ne diyor milyarların sahibi Zehra Taşkesenlioğlu ablası: “Allah insanı vererek de alarak da imtihan eder. Beni vererek imtihan etti.”

         Zehra Abla’na vererek sınav yapan Yüce Allah, senden de alarak sınav yapıyor Dilruba!

         Dilruba’ya halka “geri zekalı” dediği için kamu davası açılıyor. Yahu, biz bu filmi yıllar önce seyretmedik mi? Aziz Nesin; “Türk Halkının yüzde 60’ı aptal” dediği için dava açılmıştı.

         Aziz Nesin ise mahkeme heyetine şöyle demişti; Efendim bu dava açılmasa çok iyi olurdu; çünkü bir sanık mahkemede bir davadan dolayı ya aklanır ya ceza alır. Yani benim aklanmam da mümkündür, ceza almam da. Eğer bu davanın sonunda aklanırsam Türk milletinin yüzde 60 aptal olduğu mahkeme kararıyla tescil edilecek. Onun için bu davayı açmasanız iyi olur.”

         Sonuçta Aziz Nesin beraat etti. O günün gazeteleri manşet yaptı. “Aptallığımız tescillendi” diye. Aziz Nesin ise “Yanılmışım” diyerek kotayı yüzde 80’e çıkardı. Araştırın internetten görürsünüz.

         Tablo ortada, Dilruba ceza alırsa yatar aslanlar gibi çıkar, henüz genç! Ya beraat ederse, en büyük tehlike de bu zaten. Milletin “geri zekalı” oluşunun mahkeme kararıyla tescilleneceğinden endişe ediyorum!

         Dilruba üzerinden halkı korkutarak ve sindirerek çeki düzen verilmek, gözdağı verilmek isteniyor. Dilruba toplumsal muhalefeti temsil ediyor ve yalnız değildir.

         En iyisi bu davadan vazgeçilsin diliyorum. Aziz Nesin’in örnek (emsal) mahkeme kararı ortada iken davanın sonucunu görür gibiyim. Hal böyle olunca Dilruba’nın demesi ile halk “geri zekalı” olmaz. Olmaz ama maazallah (Allah korusun) mahkeme ya tescil ederse, durum vahim.