Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemeye ilişkin “Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması, yani ötenazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz”

Kısacası sözün özeti “Sokak hayvanlarını katledeceğiz” diyor.

22 Yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı sokak hayvanları konusunda insani, vicdani ve uygar ülkelere yakışacak bir proje üretememiş. Çözümü hayvanları katletmekte buldu. TBMM’de de kendisine destek olacak yandaş arıyor.

Bu karardan mecliste milletvekili olan, olmayan tüm partiler sorumludur. Böyle vahşi bir yasaya, isterse bir milletvekiliniz olsun kürsüye çıkıp yaşam hakkını savunmuyorsanız, siz de iktidar partisi kadar sorumlusunuz ve katliama sessiz kalan da katliamı yapan kadar sorumludur.

Başta Türkiye’nin birinci partisi CHP’ye sesleniyorum, Türkiye’nin en çok belediyesine sahip CHP’ye sesleniyorum. Dünyanın diğer uygar ülkeleri bu sorunu nasıl çözmüş, siz bir proje üretip ortaya koyamıyor ve onlarca yönetimde olduğunuz belediyede bir örnek gösteremiyorsanız boşa laf kalabalığı yapmayın.

Laf üretmeyin çözüm üretin, zira katliam gelmiş kapıya dayanmış. Evet iktidar acımasız, onun doğayı koruma, canlıları koruma yaşatma diye bir sorunu yok. Fakat yerelde kişisel gayretleri ile yine hayvanlara insani yaklaşan, gerçekten çözüm üreten bir AKP’li Çorum Belediyesini örnek göstereceğim, her belediye bir ekip oluşturup Çorum Belediyesine göndermeli, nasıl uygar, insani, hijyenik bir proje üretmişler görün, inceleyin ve uygulayın. Kısırlaştırarak katliam sorunu nasıl çözülür? Bu konuda ilerde daha ayrıntılı yazacağım.

Sayın H. İbrahim Aşgın’a bu konuda en samimi  saygılarımı iletiyorum. Kutluyorum.

İyi insan olmanın partisi olmaz.

Hakkını yemeyelim, partisi önemli değil,  belki başka yapıcı, üretici, yaratıcı belediyelerimiz de vardır. Haber alamadığım için onları yazamadım, peşinen özür dilerim. Bana çalışma raporlarını gönderirlerse onlardan da gururla ve elbette takdirle bahsederim.

Bu arada, bugünkü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayvan hakları ve barınaklar konusunda siciliniz hiç temiz değil, can dostlarımıza karşı son derece duyarsız, acımasız ve ilgisizsiniz ilerde ayrıntılı yazacağım.

Demek ki çözüm var. Kimse sağa sola kıvırmasın. Ancak sorumsuz yetkililer, topu taca atarak, gerek doğrudan, gerekse utangaçça hayvan katliamını topluma çözüm olarak dayatmasın.

12 Eylül öncesinin sosyalist partilerinden Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin (TSİP) ajitatörü Veli Gürcan; “Sokakta, soğukta titreyen kedi yavrusuna muhabbetle bakmayan kişiye sosyalist denmez” derdi.

Sadece sosyalist mi? İnsan bile denmez. Katliam kararının tüm partilerin ortak kararı olarak reddedilmesini diliyorum.