*** Çorumlu hemşehrilerim beni, naçizane  “Çorum milliyetçisi” kimliğimle tanırlar. Ve denir ki; “Mehmet Yolyapar kişilerle uğraşmaz, meselelerle uğraşır”. Öküz altında buzağı aramak, insanların açığını yakalamaya çalışmak gibi bir çabam, geride bıraktığım 54 yıllık meslek hayatım boyunca hiç olmamıştır. Bununla övünebilirim.  Yine, kamuoyu oluşturmak suretiyle Çorum’a kazandırdığım yatırım ve hizmetler de övünç hanemde yazılıdır.

*** Sanayi şehri Çorum, kültür ve sanat şehri Çorum, eğitim, spor ve turizm şehri Çorum gibi hedeflerimize, hemşehrilerimle birlikte yürümeye çalışıyorum. Deyim yerindeyse “yırtınıyorum”, “çırpınıyorum”…Kurucusu olduğum bu gazetenin sloganı “Çorum’u Sevenlerin Gazetesi”…Vatan-millet-bayrak sevgimi olduğu gibi Çorum sevdamı da hiç kimseyle teraziye koymam.

*** Mehmet Akif Ersoy’un şu dizelerini hiç aklımdan çıkarmam: “Adam aldırma da geç git diyemem, aldırırım/ Çiğnerim, çiğnenirim hakkı tutar kaldırırım”. Demem o ki, “Gelen ağam, giden paşam” diye omurgasızlık edemem. Haklının hakkını vermeyi boynumun borcu sayarım.

*** Çorum Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, geldiği günden beri, benim ve Çorumlu hemşehrilerimin hedeflerimizi kendisine hedef seçen, samimi, sevecen, ciddi ve sorumlu, herkesi kucaklayan bir idareci profili çizmek suretiyle Çorumluların sevgi ve saygısını kazanmıştı. Sanayileşme, ekonomik ve kültürel kalkınma, sanayi sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik teknik eğitim-öğretim, temel amaçlarıydı.

*** Samsun yolunda, Mecitözü ilçesi sınırları içinde yeni bir organize sanayi bölgesi oluşturmak üzere aylardır yoğun bir çalışma içindeydi ve oluşumu son noktaya getirmişti. Teşvik açısından da çok cazip bu bölgeye, Çorum dışından yatırım yağmasını bekliyordu, ben de bekliyordum. Hatta, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı da, bu projeye destek için İstanbul’da, Türkiye’nin en büyük yatırımcılarını bir araya getirecek bir lansman düzenlemeyi üstlenmişti.

*** Sayın Dağlı, görev süresi henüz bir yılı biraz aşmışken, neden görevden alındı, doğrusu anlam veremiyorum. Çorum’daki başarılı çalışmaları, vizyonu, geniş ufku, biriktirdiği büyük sevgi ve saygı, Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatılamadı mı acaba? Bana göre, Çorum’u büyütecek, kalkındıracak, güçlendirecek bir idareciyi, daha yolun başında kaybediyoruz. Ve gerçekten çok üzülüyorum.