İktidarın sokak hayvanlarına yönelik katliam projesinin altından para çıktı. Gazeteci Nevşin Mengü’nün açıklamalarına göre; “AKP’nin sokak hayvanlarını ısrarlı katletme projesinin (önceki) Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin ilişkili olduğu danışmanlık firmasının, ilaç firmaları için çalışıyor olmasının etkisi var mı? Binlerce köpeğin katliamı için alınacak zehir, danışmanlık verilen firmalardan mı alınacak? Bu ısrar, ajitasyon ve trol organizasyonlarının nedeni bu mu?” diye sordu.
Kirişçi hayvan katliamı tasarısının görüşüldüğü komisyonun başkanı. AKP’nin hayvan katliamı tasarısı tam gaz devam ederken konu iki noktada odaklandı. 
*Vicdan
*Para
AKP’nin sokak hayvanlarını katletmesine vatandaş razı değil. Vicdanlar rahatsız. Fakat bu kişilerin,  özellikle de işin ucunda para varsa, ne vatandaşı ne de vicdanları pek takacağı yok. Bu nedenle KONDA Araştırma Şirketi bir araştırma yapmış. AKP’nin Meclise sunduğu sokaktaki hayvanları katletme yasa teklifi hakkında sokaktaki insanın ne düşündüğünü araştırmış.
Komisyon Başkanı AKP’li Vahit Kirişçi demiştik. İnanılır gibi değil, hayvanlarla ilgili bir konuda, Hayvan Hakları Derneklerinin temsilcilerinin katılımına izin verilmiyor. Hatta salonda bulunan gazetecileri bile dışarı çıkarmışlar. Şaşırmadık, karanlık işler dönerken gazeteciler ortamdan temizlenir. Tepki çekecek işleri basın duymasın. Birinci derecede konuyla ilgili derneklere fikri sorulmuyor. Bir canlı katliamının ayak sesleri adım adım yaklaşıyor. 
Olayın tek sevindirici tarafı, halk, hayvan katliamına karşı. KONDA araştırmasına göre sokaktaki insanların yüzde 63’ü katliama karşı. Sokaktaki insanların yüzde 22’si sokak hayvanlarının kimse için sorun olmadığını düşünüyor. Yüzde 15’lik bir kesim ise hayvanların katledilebileceğini savunuyor.
Sokak hayvanlarını uyutma, diğer adı ile öldürme projesinin arkası yine paraya dayandı. Gazeteci Nevşin Mengü “Vahit Kirişçi’nin danışmanlık verdiği ilaç firmalarının bu işin arkasında olduğunu” savundu.
Mengü soruyor; “Hayvanların katliamında kullanacağınız zehir, danışmanlığını yapacağınız ilaç firmalarından mı alınacak?” Bu soru ancak gazetecilik yapan bağımsız ve özgür gazeteciler tarafından sorulabilir. Trol orduları, yandaş, yalaka medya katliamı haklı ve şirin gösterme telaşında.
Sokak hayvanlarının neden olduğu kazalar ve bazı hayvanların saldırganlığı sık sık gündeme getirilmeye başladı. Katliamı haklı gösterme gerekçeleri dorukta.
Uygar ülkelerde sokakta hayvan göremezsiniz. Onlar kısırlaştırarak olayın önüne geçmişler. Kalanlarını da şehir dışında belli alanlarda doğal ortamlarına çekmişler. Sen bu kadarcık projeyi üretememişsin. Toplumun psikolojisini bozacak en vahşi katliamı meşru göstermeye çalışıyorsun. İktidarın para ve katliam hırsı toplumun vicdan ve akıl duvarlarına çarpıyor. Bunu ne kadar görebiliyorlar yasayı geri çekip çekmediklerinde göreceğiz. 
Nevşin Mengü; “Sokak hayvanlarının öldürülmesi kampanyası yapanların İslamcı sağ ve aşırı sağdan çıkması da tesadüf değil” diyor.
İki sözün birinde Allah diyenler. “Garip kuşun yuvasını Allah yapar, yuva yıkanın yuvası olmaz” atasözlerini hiç duymadılar mı acaba.
Hayvanları kısırlaştırmak ve doğal ortamlarına çekmek varken, katletme projesi üretenler, ölümden para getirisi umanlar, hiç kuşkunuz olmasın kısa sürede katledilen hayvanların ahını alacaklardır.
“Bir canlının gözlerindeki ışığı söndürmek, evrenin bir parçasını karanlığa gömmektir.”
“Hayvanlar bizim sessiz dostlarımız; onların çığlıkları, insanlığın kaybolan sesidir.” İnsanlık kaybolmasın.