Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin önündeki çöp konteynerlerinde cuma günü, ölü veya can çekişir halde çok sayıda hayvan poşetlerin içinde bulundu. Hayvanları öldürmek için “Keta-Control” isimli anestezik ilaç kullanılmış.

Hak savunucuları Gebze’de 43 hayvanın öldürüldüğü katliama tepki göstererek “Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un geri çekilmesini istedi.

Hayvan katliamlarının bir türlü sonu gelmiyor. Kamuoyunda yükselen tepkilere rağmen iktidar 30 Temmuz’da yasa teklifini meclise getirdi ve öneri AKP-MHP işbirliği ile kabul edilmişti. Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Resmi Gazete ‘de yayımlandığı 2 Ağustos’tan beri yürürlükte. Katliamı yapanlar gücünü çağdışı bu karardan alıyorlar. Bu noktaya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda gelinmişti.

Ülkede ölüm kol geziyor. Hayvanlar öldürülüyor. Kadınlar öldürülüyor. Uyuşturucu bağımlıları genç kız çocuklarını öldürüyor. Ülke kâbus geçiriyor. İyi haberler yazamaz olduk. Hayvan katliam yasası geri çekilmezse, daha çok can yakılacağı açık. Mecliste bu kararı çıkaranlar, büyük bir başarı elde etmişçesine TBMM’de bir hatıra fotoğrafı çektirmişlerdi.

O fotoğrafı çektirenler, “Keta-Control” ilaçla zehirlenen ve çöp poşetleri içinde can çekişen canlıların fotoğraflarına da bakıyorlar mı acaba? İçinde hamile hayvanlar var. Emziren hayvanlar var. Başınız göğe erdi mi o dilsiz canlıları katledince? Elinize kan bulaştı. Elleriniz kirli, kan var elinizde unutmayın. Toplumun psikolojisini bozdunuz. Ne Allahtan korkuyorsunuz, ne kuldan utanıyorsunuz. O hayvanların ahı götürecek sizi, o sıcak koltuklarınızdan unutmayın. İlk seçimlerde ödülünüzü alacaksınız!

Ne garip bir ülkede yaşıyoruz. Bir yanda katletmek odaklı belediyeler, canlıyı yaşatmaya yemin etmiş veterinerler (Sözüm hayvanları katletmek için iğne yapanlara) o zehirli iğneyi yaparken ettiğin yemin aklına gelmiyor mu? Vicdanlar bu kadar mı kurudu? Hani her canlının yaşama hakkı vardı?

Sorumlular 22 yıldır yan gelip yatmış olmanın, hiçbir çözüm üretmemenin çaresini hayvanları katlederek buluyorlar. Oysa her yıl bu hayvanlar kısırlaştırılsaydı. Bu kadar çoğalmayacaktı. Şimdi katletmek zorunda kalmayacaktınız. Yine de ısrarlı kısırlaştırma çalışmaları ile bunu önlemek olanaklı iken, vahşice katliamlar tercih ediliyor. Ülke adeta cehenneme döndü. Bu asla kabul edilemez.

Hani sözde; “Yaratılanı seviyordunuz yaratandan ötürü” Hani, Hz Ömer Adaleti dilinizden düşmüyordu; “Fırat’ın kenarında bir koyun kaybolsa bizden sorarlar hesabını” filan diye diye memleketin tüm kedi köpeklerini katlettiniz.

Öldürme odaklı Gebze Belediyesinde bu vahşete katılanlar cezalandırılmalı. Bu ülke hayvanıyla, ağacıyla, kuşuyla, kurduyla, börtü böceğiyle tüm canlılar yaşam bulduğu sürece güzeldir. İnsanlar aklını bazı canlıları katlederek değil, yaşatarak kullanmalı. Uygarlık katletmek değil yaşatmaktır. Katliamın adresi Gebze Belediyesi de bunu böyle bilmeli diliyoruz.