Ardından arabalarla Laçin ilçesinin ekim alanına gidiyoruz. Burası Osmancık yolu üzerinde heyelanlı bir bölge. Öğrenciler meşe palamudunu sevinç, coşku ve heyecan içinde toprakla buluşturuyor. Birkaç yıl sonra bu meşe palamutlarının filiz verip topraktan yükselerek bir meşe ormanında dönüşmesini düşlüyoruz.
yine arabalarla yeni Çamlıca Köyüne, Çok Programlı yeni Çamlıca Lisesi’ne varıyoruz. Okulun toplantı salonunda önce Laçin Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özsoy ve Laçin Kaymakamı Aylin Kırcı Tozman kısa birer konuşma yapıyorlar.
Yine Dia gösterimi eşliğinde Ozulu; ağacın yaşamımızdaki önemi, erozyon, önleme yolları ve ağaçlandırma konusunda kısa ve öz bilgiler sunuyor.
Okuldan çıkıp hazırlanan yerlere öğrencilerle birlikte meşe palamudu ekiyoruz. 15-20 yıl sonra bu çıplak arazinin ormana dönüşmüş olduğunu düşlediğimizde, bunu da sesli olarak dile getirdiğimizde yüzlerimizde birer tebessüm oluşuyor.
Böyle güzel bir günün sonunda kaymakam hanım ve görevlilere veda edip; ”Ülkemiz çöl olmasın, yeşil bir cennete dönsün” diyerek, öğretmen Veli Keser’in arabasıyla Çorum’a dönüyoruz Ozulu’yla.
RÜSTEM EREN’E DESTEK
Bunların dışında, rahmetli Rüstem Eren’in ağaçlandırma çalışmalarına da Sevgili Abdulkadir Ozulu’yla birlikte birçok kereler katılmıştık. Sekiz yıl önce, 2010 yılının Ekim ayında yitirdiğimiz rahmetli Rüstem Eren’in ölümü üzerine yazdığım şiirden, onun anısına saygı bağlamında bir bölüm alıyorum.
“Doğayı korumaktı ömür boyu çabası.
Ağaçlar, fidanlardı hısım ve akrabası.
Boşa demedik O’na: “Ağaçların babası”.
Fidanlarla donattı dere, tepe, yamacı.
Yeşillikler içinde bir vatandı amacı.”
Laçin kırsalında meşe palamudu ekerken. Abdulkadir Ozulu Muzaffer Gündoğar ve Laçin Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özsoy. 26 Ekim 1999.
Laçin kırsalında 26 Ekim 1999. lise öğrencileriyle meşe palamudu ekerken. Abdulkadir Ozulu ve Muzaffer Gündoğar. Abdulkadir Ozulu.
10 Mart 2002 Çıkrık Köyünde çam fidanı dikimi sonrasında çalışan köylü vatandaşlarla toplu resim çekimi…
Önde sağdan Muzaffer Gündoğar ve yanında Abdulkadir Ozulu.
(SÜRECEK)