24 Temmuz 2023 tarihinde “Basın emekçilerimizi konut sahibi yapalım” başlığıyla bir çağrıda bulunmuştum.
Sonraki günlerde de bu önerimi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a çeşitli vesilelerle, örneğin Meltem Danışman Çınar’la birlikte Umut Radyo’daki “Çorum Güncesi” programına konuk ettiğimizde ilettim. Her defasında da olumlu karşılık aldım.
Sayın Aşgın, son derece samimi ve yapıcı bir biçimde “üzerinde çalışalım” dedi.
Bu yüzden, basından sansürün kaldırılışının 116. yılında, geçen yılki yazımı tekrarlayarak, önerimi bir kez daha hatırlatmak istedim.
Çimento Fabrikası’nın yerinden bir arsa tahsisinin mümkün olabileceğini de söylemiştim. Sanırım, bu doğrultuda bir fikir egzersizine ihtiyaç var.
Elbette olabilirliği, koşulların taşınabilir ağırlıkta olup olmadığı ve basın mensuplarının da buna hazır olup olmadıkları noktasında ortaya çıkar. Bakarsınız, düşünce veya öneri safhasından ileriye gidemez. Ya da, mucizevi şekilde gerçekleşir ki, katkısı olan herkese minnet duygusu ve sevap yazar.
*
17 Eylül’de, meslekte 54 yılımı geride bırakıp 55. yılıma gireceğim. ÇORUM HABER de yayın hayatının 40. yılına adımını atacak.
Basın İlan Kurumu tarafından 2019 yılında yapılan belgeselimin başlığı “Ömrünü yaşadığı şehre adayan gazeteci” idi.
Bence, çizgisini bozmadan, ilkelerinden ödün vermeden, Çorum için çırpınmaktan bir an bile geri durmadan 40. yılına erişen ÇORUM HABER’i de “Çorum’a adanmış bir kurum” olarak nitelemek herhalde “kadirşinaslık” örneği olacaktır.
Bu yarım asrı geçen süre boyunca, hemşehrilerimden, gazetemin yaşamasına, abone veya ilan-reklam yoluyla destek vermelerini istemekten başka hiçbir talebim olmadı
Olmaz da.
Mehmet Yolyapar’ın ömrü de, ÇORUM HABER de Çorum’a adanmışsa eğer, bu desteği istemek de en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum.
Beni anlayanlara, buradan bir kez daha şükranlarımı, saygı ve sevgilerimi, dostluk duygularımı sunmak isterim.