Çorum’da tarım ve hayvancılık alanında faaliyetlerini sürdüren Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 1. Sınıf Tarımsal Amaçlı Örgüt statüsünü yeniden kazandı. Birliğin üretici odaklı hizmetleri, hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmaları ve kurumsal faaliyetleri, belgenin yeniden alınmasında etkili oldu.
ÜRETİCİ ODAKLI ÇALIŞMA
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya yaptığı açıklamada yapılan faaliyetler, hayata geçirilen projeler ve yetiştiricilerin ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Ayrıca çalışmalarla üreticilerin memnuniyetinin artırılması, hayvancılık sektörünün güçlendirilmesi ve bölge tarımının gelişimine katkı sunulmasının hedeflendiği ifade edildi.
“BELGE, ÇALIŞMA ANLAYIŞIMIZIN GÖSTERGESİ”
Birlik Başkanı Kaya, 1. Sınıf Tarımsal Amaçlı Örgüt Belgesi’nin yeniden alınmasının kendileri için önemli bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Belgenin yalnızca bir unvan olmadığını vurgulayan Kaya, bunun planlı, sürdürülebilir, verimli ve üretici odaklı çalışma anlayışının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Birliğin kurumsal kapasitesini geliştirmek, hizmet kalitesini artırmak ve yetiştiricilere daha güçlü destek sunmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Kaya, Çorum hayvancılığını daha ileriye taşımak için yeni projeler üretmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Pancar fiyatı Çorumlu üreticiyi memnun etmedi
Pancar fiyatı Çorumlu üreticiyi memnun etmedi
İçeriği Görüntüle

“HEDEF HAYVANCILIĞI DAHA İLERİYE TAŞIMAK”
Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kaya, elde edilen başarının ardından üreticilerin yanında olmaya ve hayvancılık sektörünün gelişimine katkı sağlayacak projeler yürütmeye devam edeceklerini anlatarak Birlik olarak önümüzdeki dönemde de yeni hedefler ve projelerle üreticilere sunulan hizmetleri geliştirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: KEMAL YOLYAPAR