TÜİK Samsun Bölge Müdürlüğü, Eylül ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde Eylül ayında 161 bin 27 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
Eylül ayı sonu itibarıyla Samsun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 561 bin 782, Tokat’ta 264 bin 22, Çorum’da 234 bin 451, Amasya’da ise 170 bin 435 olarak kayıtlara geçti.
KAYITLAR BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE AZALDI
Türkiye genelinde Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı, bir önceki aya göre yüzde 6,3 azaldı. Taşıt türlerine göre incelendiğinde özel amaçlı taşıtlarda yüzde 72,4, otobüslerde yüzde 18,8, minibüslerde yüzde 2,9 ve traktörlerde yüzde 1,1 artış yaşandı.
Aynı dönemde motosiklet kayıtları yüzde 11,1, kamyon kayıtları yüzde 5,1, otomobil kayıtları yüzde 2,6 ve kamyonet kayıtları yüzde 1,5 geriledi.
EN ÇOK KAYDI YAPILAN OTOMOBİL MARKASI RENAULT
Eylül ayında Türkiye genelinde 64 bin 361 otomobilin trafiğe kaydı yapıldı. Yeni kaydı yapılan otomobillerin markalara göre dağılımında yüzde 16,1 ile Renault ilk sırada yer aldı. Renault’u yüzde 9,8 ile Togg ve yüzde 8,6 ile Hyundai takip etti.

Çorum'da yeni nesil suç örgütlerine operasyon!
Çorum'da yeni nesil suç örgütlerine operasyon!
İçeriği Görüntüle

Muhabir: KEMAL YOLYAPAR