Şimdi, Cenab-ı Hakk’ın kudret, azamet ve sonsuz güç belgelerini, bilgilerini, örneklerini ayetlerle sunuyorum. Bu örneklerin hepsinin amacı, insanları iman ve inanç sahibi olarak yaşamalarını, imanla sarsılmaz inançla ahirete göçmelerini ve asla cehenneme girmeden inşaallah ebedi cennette yaşama mutluluğunu elde etmeleri içindoir ki, bunun şartı da Allah’ın varlığının, birliğinin, kudret ve kudretinin tasdiki ile güçlü bir imana sahip olmanın ve ulu Allah’ın emri doğrultusunda hareket ederek dünya ve ahiret saadetini kazanmaktır.

Cenab-ı Hakk’ın kudret belgelerini örnekleri ile sizlere sunarken, genel dayanağımız;

1-Ayeti kerimeler: Asla değişmeyen, bir harfi bile yok olmayan, bir benzerinin asla ortaya konulamayan ayetlerdir. (Bakara, 23-24 ayetler)

2-Müsbet ilmi gerçekler ve deneyler, icraatlar, teknolojik gelişmeler.

3-Kendi gücümüzle yaptığımız araştırmalardır. Sağlam eserler, bilgilerdir.

Basit bir örnek:

Hz. Musa A.S. zamanında en az M.Ö. 3500 senelerinde yani 5000 sene önceden olan bir olay ki; Yahudileri, İsrailoğullarını, Mısır firavunlarının esaretinden kurtarıp Filistin’e götürmek üzere Allah’ın izni ile Musa A.S. binlerce esir ve köle Kıptilerin asıl firavun çalışanları idiler. Hz. Musa bir gece İsrailoğulları gıptileri Mısır’dan çıkarmak için binlercesini yola koydu. Bunu haber olan Firavun 2. Ramses (tahminen) ordusu ile Hz. Musa’yı takibe başladı. Kızıldeniz’e geldiler. Yüce Allah’ın kudreti ve Hz. Musa A.S.nin mucizesi ile Kızıldeniz yarıldı. 12 bölük halinde İsrailoğulları Hz. Musa’nın önderliğinde karşıya geçtiler. Onları gören Firavun ve askerleri de Kızıldeniz’den karşıya geçmek üzere denize girdiler ve denizin tam ortasına gelince Kızıldeniz’den açılan yollar kapandı, yani birleşti. Bu arada Firavun ahirette cehennemdeki yerini gördü (gösterildi). Musa’nın rabbine iman ettim dedi ama yürekten inanmış olmadı ve denizde askerleri ile beraber boğuldu. (Ayetler: Yunus 90-91-92-93-94... Gafir 46. ayet, sh.471)

Bu ayetlered firavunun sabah akşam cehennemdeki yeri gösterilerek kabirde iken ona azap edileceği bildirilmiş, firavun denizde boğulmadan önce cehennemdeki yerini görünce iman etmek zorunda kalmış, ama fayda etmemiş, imansız boğulmuştur.

Cenab-ı Hak Yunus Suresinin bildirilen ayetlerde firavun bedenini kıyamete kadar geleceklere ibret olması için mumyalanmamış cesedini 3500 sene Kızıldeniz’de çürütmemiş, 900 senesinde firavunun cesedi bulunmuş, 2. Ramser Britiş müzesinde hala teşhir edilmektedir.

Kahire Üniversitesi radyoloji profesörü Prof. Saher Salem bu finavunun Amonhotep kral olduğunu, 35 yaşında öldüğünü araştırması sonunda ifade etmiştir. Fakat müzedeki firavunun başka kral olduğunu da söyleyenler vardır. Çünkü müzedeki firavun 3500 senelik mumyasızdır. Salem’in incelediği ise Mısır müzesinde bulunan mumyalı firavundur denmektedir. Gerçek şudur ki, Yunus suresinin 91. ayeti; Haktır, gerçektir. İbreti alem için mucize olarak ulu Allah’ın varlığının, birliğinin ve sonsuz kudretinin açık bir belgesidir. Merak edenler araştırabilirler.

*

Kudret delillerinden ikincisi; Doğadaki fiziki olayların deneylerle ispatlanmış, kainat yaratılalıdan beri devam eden tabi olaylardır. Cenab-ı Hakk’ın hikmet ve kudret belgeleri iman etmeyi zorunlu kılar. Bu güç ve sonsuz kuvveti ifade eden bu belgeleri açıklamaya devam ediyoruz. Bunlar insan aklının sınırlarını aşan ilahi güç örnekleridir. Örneğin; ulu Allah tabiatta, fezada cereyan eden olaylara dikkatimizi çekiyor ve bunları araştırıp ulu varlığını bulmamızı emrediyor. Bu sırların çözülmesi sonucuna da bizler teknoloji diyoruz. Bu olaylar sebep, esas, asıl müsebbib Hz. Allah’tır. Teknolojik ve doğa ve feza olaylarından en çok bahseden birisi Kur’an’da Yunus Suresidir. İşte bir Ayeti Kerime: Kur’an’ın bir çok surelerinde de akıl, fikir ve mantık sahibi olan insanlara hitap eden bir çok kevni, fiziki, ilahi kudret ayetleri vardır.

Yunus Suresi’nin 101. Ayeti, Sh. 219, Yunus 99

(SÜRECEK)