İl Genel Meclisi Başkanı ile birlikte 1. Ve 2. Başkan Vekili, 2 asil, 2 yedek katip üye, 3 Encümen üyesi ve ihtisas komisyonları üyelerinin seçiminin yapılacağı oturum öncesi CHP adayı belirlendi. AK Parti’nin 18, MHP’nin 10 ve CHP’nin 9 üye ile temsil edildiği İl Genel Meclisi’nde CHP adayı olarak Dursun Uzunca belirlendi.
İl Genel Meclisi’nde Nisan ayı toplantıları öncesi CHP İl Başkanlığı’nda yapılan Grup Toplantısı’nda İl Genel Meclisi Başkanlığı için Dursun Uzuncu ismi belirlendi. CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz başkanlığında, Merkez İlçe Başkanı Resul Yiğitoğlu, İl Genel Grup Başkanvekili Veli Uysal ile CHP İl Genel Meclis Üyelerinin katılımı ile yapılan grup toplantısında Parti adına Ortaköy İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Uzunca’nın ismi başkanlık için belirlendi.
CHP İl Başkanı Solmaz, “Kentimizin ve hemşehrilerimizin sorunlarını, çözüm önerilerini ve önümüzdeki dönem çalışmalarımızı değerlendirdiğimiz verimli bir toplantı oldu. Halkımız için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Ortaköy İlçesi Aşdağul Beldesi’nde 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Dursun Uzunca 2 Ekim 1972 yılında Ortaköy’de doğdu. Ortaokulu bitirdikten sonra iş hayatına atılan Uzunca, 21 yıl özel sektörde çalıştı. 2004-2009 yılları arasında CHP Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulunan Dursun Uzunca, 2014 yılındaki yerel seçimlerde Belde Belediye Başkanı seçildi. Uzunca, evli ve 4 çocuk babasıdır.





