Hitit Üniversitesi Teknoloji Merkezi’nde yapılan toplantıda başta üniversitenin ihtisaslaşma alanı olan “Makine ve İmalat Teknolojileri” konusunda olmak üzere ortak araştırma-geliştirme ve TÜBİTAK projeler kapsamında görüşüldü.
Görüşmede özellikle tarım, gıda teknolojileri ve sanayi odaklı araştırma projeleri çerçevesinde iş birliği fırsatları masaya yatırıldı. Ayrıca, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerin hayata geçirilmesi amacıyla ortak çalışma alanları belirlendi.

Dc177Dfb 82Ef 4580 B70D C91570Fd2Cd8
Safi Holding Çorum Şeker Genel Müdürü Ali Yetkin, Hitit Üniversitesi’nin sahip olduğu akademik birikim ve uzmanlık alanlarının, fabrikanın inovasyon hedefleriyle örtüştüğünü belirterek “Ortak çalışmalar yaparak, hem bölgemize hem de ülkemize katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise üniversite- sanayi iş birliklerinin önemine dikkat çekerek “Çorum Şeker Fabrikası ile ihtisaslaşma alanımız ve Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. bağlamında yapabileceğimiz değerli projeler olduğunu biliyoruz. Bu noktada hem araştırma-geliştirme ve ürün geliştirme odaklı hem de TÜBİTAK destekli yapabileceğimiz çalışmaları değerlendirdik. Bölgesel kalkınma ve inovasyon odaklı projeler ile şehrimize, bölgemize ve ülkemize katma değer sağlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

1F66A4B2 0082 4Bc2 8D03 5Ad957036294

Editör: HABER MERKEZİ