ÇORUM HABER’in köşe yazarlarından Burhan Buruk, TSO Fuar Alanı’nda düzenlenen 13. Kitap ve Kültür Günleri’nin konuğu oluyor. Burhan Buruk, 6 Kasım 2026 Cuma günü saat 10.00 ile 18.00 arasında Belediye standında kitaparını imzalayacak ve okurlarıyla söyleşi yapacak.

Ankara’da yaşayan, Dodurga kökenli Burhan Buruk’un “Yanan Topraklar”, “Efsane Siyasetçi Adnan Türkoğlu” ve “Adaletin İzinde” isimli kitaplarından sonra son kitabı “Tetiğin Gölgesi” de geçtiğimiz günlerde okurları ile buluştu.

Burhan Buruk, son kitabı “tetiğin Gölmgesi” ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: Tetiğin Gölgesi, Çorum'un 1980 yılında yaşadığı acıları, korkuları, parçalanan komşuluk ilişkilerini ve toplumsal hafızayı anlatıyor. Bu kitap yalnızca benim kalemimden çıkan bir roman değil; Çorum'un geçmişine, hepimizin ortak hafızasına tutulmuş bir ayna. Çünkü bir şehrin geçmişini hatırlamak, o şehrin geleceğine karşı sorumluluk duymaktır.”

Muhabir: KEMAL YOLYAPAR