Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Çorum’da kortej yürüyüşüyle başladı. Türk bayrakları ve pankartlarla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Atatürk Spor Salonu’nda çeşitli branşlarda gösteriler yapıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın talimatıyla ülke genelinde 5-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında Çorum’da düzenlenen etkinlikler, önceki gün gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) organize ettiği yürüyüş, Kadeş Meydanı’ndan hareket etti.
Yürüyüşe Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alagöz, Spor Hizmetler Müdürü Feyyaz Velidedeoğlu, ASKF Başkanı Ferhat Arıcı, Çorum Belediyesi Spor Hizmetleri Müdürü Şaban Piyan, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri ile sporcular katıldı.
Belediye mehter takımının gösterileriyle başlayan kortej, Türk bayrakları ve pankartlar eşliğinde Atatürk Spor Salonu’na kadar devam etti.
SPOR GÖSTERİLERİ VE HEDİYE ÇEKİLİŞİ
Etkinlikler, Atatürk Spor Salonu’nda farklı spor branşlarında gerçekleştirilen gösterilerle sürdü. Programın son bölümünde protokol üyeleri, haftanın önemine ilişkin konuşmalar yaptı.
Amatör Spor Haftası’nın açılış programı, kura çekiminin ardından hediyelerin dağıtılmasıyla sona erdi.
Etkinlikler önümüzdeki günlerde farklı branşlarda yapılacak müsabakalar ile kutlanmaya devam edilecek.







