SONUÇ

Abone Ol

Değerli okurlar,

94 makale boyunca sizlerle bilgi ve deneyimlerimi paylaştığım oldukça uzun bir makale dizisi sunmaya çalıştım.

Önce pareto analizini izah ederek, işletmenizin verimliliği için uygulayabileceğiniz basit ama yararlı analiz tekniğini izah edip örnekler sundum. Daha sonra kazancınızın artırılabilmesi için yapılması gereken çalışmaları bölümlere ayırarak açıkladım, bu aşamada ürün, piyasa ve talep konularının analizini yaparak marjinal faydaya ulaşmak için gerekli stratejik öneme sahip uygulamaları tecrübelerimden faydalanarak arz etmeye çalıştım

 Daha sonra satışın artırılması ve bu konuda gerekli olacak çabalara ilişkin faaliyetlerin neler olması gerektiğini izah ettim. İnsan kaynaklarını, reklam faaliyetlerini de unutmadan verimlilik yolunda sağlıklı adımlar atmanın köşe taşlarını tek tek döşemeye özen gösterdim.

Son olarak kazancın sadece gelir olmadığı, tasarruf ve giderler üzerinde de çalışmalar yapılması gerektiğini düşünerek; giderlerin düşürülmesi, masrafların azaltılması için gerekli yöntemleri yine kendi süzgecimden geçirerek sundum.

Nihayet sona geldik. İşletmenizin daha rasyonel ve kazançlı sevk/idaresi için her bir iş ve işlemle muhakkak ilgilenilmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer, basit olarak mütalaa ettiğiniz bir işi göz ardı ederseniz, bir süre sonra ama mutlaka maliyetlerinizin arttığına şahit olmak zorunda kalırsınız, maliyetler arttıkça da kar marjınız azalır.

Doğal olarak maliyetleri düşürmek, çoğu zaman çalışanların pek hoşuna gitmeyecektir. Onlara rağmen ama onlara karşı olmadan da bunu başarabilirsiniz. Pareto analizi kullanarak en yüksek maliyetler üzerinde yapacağınız çalışmalar işletmenizin verimliliğini artıracaktır.

İncelemekten ve sorgulamaktan vaz geçmeyin

“KÜÇÜK HESAPLARIN BÜYÜK ADAMI OLMAK SİZE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ” ama

“BÜYÜK HESAPLAR ÜZERİNDE YAPACAĞINIZ KÜÇÜK KAZANIMLAR SİZİ VE İŞLETMENİZİ BÜYÜTECEKTİR”

İşletmelerinizde; teknolojiye açık, insan odaklı eğitime istekli, bilimsellikten uzak olmayan her idari tasarrufunuz size kazanç olarak geri dönecektir.

Sonuç olarak, İşletmelerimiz canlı varlıklardır, mal malzeme ve çalışanıyla bir bütün olarak ele alındığında uygulanacak her doğru yöntem sizin ve çalışanlarınızın geleceğine yapılmış en iyi yatırım olacaktır.

Önümüzdeki günlerde yeni konular ve analizlerde görüşmek üzere başarılı ve kazançlı günler diler sevgi ve saygılarımı sunarım.

Not: Makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun haber vermek koşuluyla  kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz