Son haliyle Ce-He-Pe…

Abone Ol

Peşine taktığı birbirine benzer beş muhafazakâr partiyi yanına alarak yola çıkan CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son genel seçimde elde ettiği %48 oyun değerini bilemeyenler var hala.

Farkında olmayanlar ise sayısal olarak daha fazla olabilir..

Peki bu “gerçekçi tablo”dan, yeni yönetim ve çiçeği burnundaki eczacı Genel Başkan Özgür Özel farkında mı?

Sanmıyorum.

Çünkü “erken öten horoz” misali, yerel seçimlerden galip çıkmanın heyecanı ile hemen erken seçime gidilmesi için kolları sıvamış durumda.

Yani, yüzde 48 oy cepteymiş gibi…

Elma-armut hesabında olduğu gibi bunda bir yanlışlık olduğunun farkında bile değil, sayın Özer ve takımı…

Koşulların çok farklı olacağı gelecek bir “genel seçimde yüzde 48’in korunup üzerine en az %2,5 daha konulabilecek mi?” hesabının iyi yapılmadığı ortada.

Düşünün ki tek başınasınız…

Kılıçdaroğlu’nda olduğu gibi yanınızda 5 parti yok.

Genel seçimle, yerel seçimi aynı terazide eşitleyemezsiniz.

Gerçekleri göz ardı ederseniz geride bıraktığınız 74 yıldır neden tek başına iktidara gelinemediğinin hatalarını bir nebze de olsa fark edebilirsiniz…

Öyle son iki yerel seçimde “çantada keklik” hale gelen üç büyük kentte olduğu gibi Türkiye genelinde yüzde 51 ile sandıktan çıkmak demek, karşı taraftan kümelenen partilerin ardına saklandıkları kalenin surlarını yıkma gücünüz var demektir.

Ama şu anda teksiniz, peşinize takacağınız hiçbir parti de görünmüyor.

Bu tablo içinde zorluklar  görülebiliyordur herhalde…

Her geçen gün CHP’yi, kazanması gereken artı oy’ potansiyelinden uzaklaştırıyor.

Üstelik, haklı olarak savundukları Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceğine olan kararlılıklarını savundukları kadar, hatta onun yüzde 1’i kadar dahi olsa, hala “raf ömrü”nü çoktan tükettiği öne sürülen 6 oktan bir tanesini dahi gözden çıkaramaması “çooooook” düşündürücü ve çok manidar.

Halk bunu görüyor ama dillendiremiyor.

Seçmen bunun farkında ama 6 ok’u hala “tabu”laştıranlara sesini çıkaramıyor.

Genel erken seçimde oy verecek olanlara Değiştiklerini söylüyorlardı, peki bu ne? dedirtecek gelişmelerle gündemi işgal ediyorlar ancak yeni-iç acıcı-umut verici herhangi bir yeni politikaları ortaya koyamıyorlar.

Özetle:

CHP, siyaseti ve devletçiliği ”resmi hizmete mahsustur” adı verilen ve kapağı açılmaktan korkulan gizemli “kara kutu”dan çıkarmak niyetinde değil.

Bu dahi iktidar çoğunluğunu ele geçirebilmesinin zorluğunu apaçık ortaya koyuyor.

Nokta…