Güncel

Pazarda çürük sebze meyve denetimi!

Çorum’da kurulan semt pazarlarında esnafların bir kısmı hileli ürün satıp vatandaşı kandırmaya devam ederken, Belediye de denetimlerini sürdürüyor.

Abone Ol

Tezgahlarının ön kısmına en iyi, kaliteli ve albenisi olan ürünleri dizen bazı esnaflar, müşteri gelip alışveriş yaptığında tezgahın arka tarafındaki ezik, çürük ve ikinci kalite ürünleri poşete dolduruyor.

Bu konuda sıkça şikayet ve ihbar varken, Zabıt Müdürlüğü ekipleri de Pazartesi pazarında denetime çıktı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Çorum Belediyesi olarak halkımızın yanındayız," diyerek, semt pazarlarında her gün belediye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ve vatandaşların güvenli alışveriş ortamından sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin semt pazarlarında denetimlerine devam ettiğini kaydeden Başkan Aşgın, “Zabıta ekiplerimiz, vatandaşların mağdur olmaması ve haksız kazançların önlenmesi amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürmektedir. Semt pazarlarında gerçekleştirdiğimiz denetimler, hemşehrilerimizin satın aldığı ürünlerin eksik tartılıp tartılmadığı kontrol edilmektedir. Ayrıca, eksik tartı veya hileli işlem yapan satıcılar hakkında cezai işlem uygulanmaktadır. Halkımızın güvenli ve adil bir ticaret ortamında alışveriş yapması bizim önceliğimizdir. Semt pazarlarında düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyor ve vatandaşlarımızın haklarını korumak için gerekli önlemleri alıyoruz.” dedi.