NARİN BİLMECESİ

Abone Ol

Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'dan acı haber 19 gün sonra gelmiş, küçük kızın cansız bedeni 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde suya gömülü olarak, üzerine 15-20 kilo taş konmuş halde çuval içinde, sol bacağı dizden kopuk halde bulunmuştu. Sonrasında kızın annesi, babası ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayda aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı. Fakat Narin’i kesin olarak kimin vahşice katlettiği bilinmiyor. 8 yaşında bir kız çocuğunun ne suçu olabilir? Neden ve niçin öldürüldü, gerçek nedeninin öğrenilmesi ise belki de hiç bilinemeyecek gibi seyrediyor olay.

Eğer kamuoyu olayı sahiplenip ilgilenmeseydi, Narin belki de binlerce kayıp çocuktan biri olarak tarihte yerini alacaktı. Kayıp çocuklar konusunda iş çığırından çıkmış durumda. TÜİK, 8 yıldır kayıp çocuklar verilerini açıklamıyor. Diğer kayıp çocuklar aklımıza geliyor. Paylaşılan son veri 2 Ağustos 2023 tarihlidir. “Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri” adlı rapora göre 16 bin 500 çocuk kayıp.

Türkiye adeta kayıp çocuklar tarlası gibi. Kamuoyu diğer kayıp çocuklarla da bu düzeyde ilgilenseydi, binlerce Narin olayı benzeri vaka çıkardı. Sadece Narin’in ailesinde bile yine çocuk yaşta bir ablasının şüpheli ölümü ise yeni dikkatleri çekti ve savcılık soruşturma başlattı.

Narin’in kaybı üzerine Gazeteci Yılmaz Özdil; “42 yıldır gazetecilik yapıyorum…Böyle bir vakada kayıp kişi veya çocuk iki haftadır bulunamıyorsa suçlalar kesin korunuyordur ve bunun başka bir izahı yoktur.” diyor.

Diğer yandan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun; “Bazen bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız.” demesi doğal olarak herkesi hayrete düşürdü. Ortada vahşice bir cinayet var. Milletin vekilinin olayda bildiği şeyler var ve susuyorsa burada bir durup düşünmek lazım.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, “Müstehakız. Bunlar bizim kültürümüz değil; bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü” dedi. İçinden çıkılamaz her olayı, dış güçlerin üzerine atmak, iktidar ve yandaşlarının kadim mantığı.

Hangi dış güçler; “8 Yaşında körpecik yavruyu vahşice katledin, bacağını kopartın, dere yatağında, torbaya koyup suya gömün. Sonrasında da üzerine kaya parçası koyarak kapatın. Suçlarınızdan  arınmak için ise üzerine iki rekat namaz kılın” dedi acaba? Tarih böyle bir iki yüzlülük görmedi.

85 milyon yurdum insanı dedektif oldu Narin’in katilini arıyor. Her nasılsa 60 haneli hepsi birbirine akraba 450 nüfuslu bir köyde yaklaşık bir aydır fail tam olarak bulunmuş değil. Hergün yeni bir iddia ile olay sulandırılıyor. Böyle olaylarda genelde bir meczup bulunup iş üzerine yıkılır, asıl hedef saptırılır. Ya da az ceza alsın diye 18 yaşından küçük birinin üzerine yıkılarak olayı kapatıp küllenir.

Narin olayı adeta bilmeceye döndü. Kitleleri tatmin eden, akla, mantığa uygun olayın çözümüne kadar sorularımızı sormaya devam edeceğiz. Soru çok açık, yalın ve basit. Narin’i kim, nasıl, niçin ve ne sebeple öldürdü. Türkiye bu soruya yanıt arıyor.