Güncel

Eşek ve at eti kullanan firmaların listesi güncellendi! Listede Çorum var mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncellerken kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 22 Ekim listesinde 17 olarak açıklandı. Listede dikkat çeken ise at, eşek ve katır gibi hayvan etlerini yediren şirketlerin çıkması. Güncellenen listede Çorum'un olmaması sevindirdi.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağlığı tehlikeye düşüren, taklit ve tağşiş yapan gıda sahtekarları listesine her gün yenileri ekleniyor. 22 Ekim'de sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesinde 5 marka taklit ve tağşiş yapılan gıdalarda ise 12 marka bulunuyor.

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesinde et ve et ürünlerinde dana eti, İzmir Köfte, pide iç harcı ve kırmızı parça et yerine tek tırnaklı et (at, eşek ve katır gibi hayvan etleri) tespit edildi.

İşte o markaların bulunduğu liste:

Taklit ve tağşiş yapılan gıdalarda ise zeytinyağına tohum yağları, tam yağlı kaşar peynirin içinde yağ oranının düşük olması dikkat çekerken çiğ dana etinde tek tırnaklı et, kasap köftede ise kanatlı et tespit edildi.

Taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye  düşürebilecek gıdalar listesi yayınlandı Taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi yayınlandı