Güncel

“Eczacılık mesleğinin geleceği için yenilenme”

Eylül ayı içinde yapılacak Çorum Eczacı Odası Genel Kurulu’nda başkan adaylığını açıklayan ve arkadaşları ile birlikte “Çorum Eczacı Hareketi”ni başlatan Ecz.Erol Afacan, eczacıların kendinden başlayıp eczacı odalarına ve Türk Eczacılar Birliği’ne uzanan bir yenilenmeyi amaçladıklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, meslek örgütümüzü güçlendirmek ve etkinleştirmek istiyoruz” dedi.

Abone Ol

Kongrede göreve talip olmayı, bir “bayrak yarışı” olarak gördüklerini ve bayrağı daha iyi taşıyacaklarına inandıkları için yola çıktıklarını ifade eden Erol Afacan, Oda’nın kurumsal kimliğini güçlendirerek, uygulamaya koyacakları projeleri meslektaşları ile paylaşmayı amaçladıklarını, eşit, adil, çoğulcu ve sosyal bir yönetim anlayışıyla hizmet vereceklerini anlatarak şöyle konuştu:
“Eczacılık mesleğinin kısa, orta ve uzun vadeli sorunlarına çözüm getirecek yasaların ve yönetmeliklerin hazırlanmasına katkı sunmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Belirleyeceğimiz önerilerimizi TEB’e sunacağız. Mesleki açıdan stratejik politikalar üreten bir oda yönetimi olmak istiyoruz.”