9-10-11 Ocak 2019 günleri; Sayın Enver Leblebicioğlu’nun tertiplediği muhteşem konser Çorum ve çevre insanları tarafından ilgi ve takdir ile izlendi. Enver Leblebicioğlu’na takdir ve teşekkürlerimi telefonla bildirmek zorunda kaldım.
Ben İstanbul’da olduğumdan dolayı canlı izleme zevkinden mahrum kaldım ama Safa Şamlı’nın önce ud taksiminden, ardından Murat Şamlı’nın gerçekleştirdiği keman taksiminin devamını Mahmut Şamlı internet üzerinden bana gönderdi. Zevkle dinledim. Çok duygulandım. Halk evinde keman dersi aldığım, sonra öğretmenimiz MUADALET Hanım’ın tertiplediği küçük konserde kemanla sahnede yer almıştım.
Geçmiş günler anılarımda canlanırken fotoğraf albümüm içerisinde o dönemi anımsatan bir resmi de buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.
Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraf 1947 yılında Halk Evi’nin konser salonunda çekilmiştir. Fotoğrafta soldan sağa arka sıradaki baylar, Turan Ilgaz, İlhan Çenesiz, ismini hatırlayamadığım bir arkadaşımız ve Erdem Bıçakçı.
Bayanlar ise, Sümbül Solmaz Doğu, öğretmenimiz Muadelet Hanım, Sevim Ebil.
* * *
Sanat ve müzik alanında, çocukluktan gençliğe geçiş dönemimde, o ortamın elemanı olmamdan aldığım cesaretle; yazıma okuduğunuz başlığı attım ve kendi çapımda telefonla arayarak araştırmama Enver Leblebicioğlu ile başladım.
Enver Leblebicioğlu:
“Böyle bir konuyu kaleme almanız beni mutlu eder. Teşekkür ediyorum. İster kendi şehir ve ilçelerimizde olsun, isterse çevre illerde olsun çok yetenek var. Onların konservatuar ortamında yetişip, olgunlaşmaları hem ilimiz, hem de ülkemiz yararınadır.”
Oğuz Leblebicioğlu:
“Başlığa mutlaka kelimesini koyarsan iyi olur ağabey. Ben bu konuda ki isteğimi 'Oğuzname' ve 'Hoş Seda' isimli kitaplarımda kaleme aldım. Merak edenler 10 Aralık 2005'de konservatuar ile ilgili yazmış olduğum yazıyı 'Oğuzname' isimli kitabımın 372'inci sayfasında bulabilirler.”
Dr.Rıfat Patır:
“Çorum'un konservatuarı olması gerektiğini; ben her sene yazıyorum!”dedi. Duayen ağabeyimizin kesin konuşması bile işin önemini vurguluyor.
Safa Şamlı, konservatuarın önemini kesin vurguladı. Ayrıca, üniversite camiasında olmasının daha ciddi algılanacağını belirtti. Ama, seçim arifesinde olduğumuza göre belediyenin bu işi sahiplenmesinin daha pratik olacağını söyledi.
Erdem Çenesiz:
“Bence, binası bile hazır. Sayın Valimizi apartmanlar arasında sıkışmış olmaktan kurtarıp Valilik Konağı’nı daha gösterişli ve ferah bir yere alalım. Mevcut Valilik Konağı’nı da konservatuar yapalım.” dedi.
Konservatuara bina bile hazır olduğuna göre; çabamızın bu işi hızlandırmaktan geçtiği açıkça görülüyor. Yazılarımda Çorum - Turhal - Zile – Tokat’ı paralel görmem şartı var. Çünkü yazılarım Demokrat Turhal Gazetesi’nde de aynı gün yayınlanıyor. Turhal - Zile – Tokat’da bulunan ilgililerinde bu yazıyı dikkate almalarının faydalı olacağı kanısındayım.
En güzel günler sizlerin olsun.