Spor

Çorum’a 6 branşta 7 spor faaliyeti

Çorumda, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri çerçevesinde ragbide iki Türkiye şampiyonası, futbol ve basketbolda olmak üzere iki yarı final grup birinciliği, judo, yüzme ve floor curlingde ise üç grup birinciliği düzenlenecek.

Abone Ol

2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Ulusal Yarışma Takvimi açıklandı. Çorum’a 6 branşta 7 organizasyon verildi.

PERDEYİ JUDOCULAR AÇIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çorum’da ilk olarak 21-22 aralık tarihlerinde Liseli Gençler (kız-erkek) Judo Grup Birinciliği yapılacak. Bu organizasyon, 2024 yılının Çorum’da düzenlenecek son spor organizasyonu olacak.

2 GRUP BİRİNCİLİĞİ DAHA

Şu ana kadar açıklanan takvime göre, 2025 yılında Çorum’da organizasyon daha yapılacak. Çorum, 15-16 Şubat tarihlerinde Liseli Gençler (kız-erkek) Yüzme Grup Birinciliği, 1-4 Mart tarihlerinde ise floor curling grup birinciliğine ev sahipliği yapacak.

BASKETBOL VE FUTBOLDA YARI FİNAL

Çorum, basketbol ve futbol branşlarında yarı final gruplarına ev sahipliği yapacak. Yıldızlar (kız-erkek) basketbol yarı final grup birinciliği 18-21 Mart, yıldızlar (kız-erkek) futbol grup birinciliği ise 5-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

RAGBİDE İKİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Çorum, 13-18 Haziran tarihlerinde iki Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Aynı tarihlerde, küçükler (kız-erkek) ve yıldızlar (kız-erkek) Türkiye Ragbi şampiyonaları Çorum’da düzenlenecek.