ATAMA BEKLEYEN BEDEN EĞİTİMİ - RESİM - MÜZİK ÖĞRETMENLERİ

Abone Ol

Maddi-manevi zorluklar içerisinde üniversiteyi zor koşullarda bitiren meslek dersleri öğretmenleri yıllardır atama bekliyor.

Üniversite yıllarında hepsinin de hayalleri yapılacak atama ile mesleklerini en güzel şekilde icra ederek kuracakları evlilik birliği ile yaşamları boyunca topluma yararlı bir eğitimci, ailesine iyi bir baba-iyi bir eş olabilme yolunda ilerlemektir.

30-40 yaşına gelmiş ataması yapılmamış, evlilik birliğini kuramamış ya da evli ataması yapılmamış, eşinin yanındaki psikolojik durumuna empati yaparak beden eğitimi-resim-müzik öğretmenlerimizi kazanmak için nasıl bir adım atmayı düşünürsünüz.?

Türkiye'de ilkokul öğretmeni yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihinde kurulup, 27 Ocak 1954 tarihinde kapatılan Köy Enstitüleri, uygulamalı eğitim-öğretim veriyordu.

Köy Enstitülü öğrenciler, okul yıllarında müzik derslerinde müzik aletlerini çalmayı öğreniyor, seslerini geliştiriyor. Halk oyunları öğreniyor. Kültür-sanat ağırlıklı eğitim alıyor.

Bugün atama bekleyen beden eğitimi-resim-müzik bölümü mezunu olan meslek dersleri öğretmenlerinin ilkokullara atama yapılması sadece istihdam sağlamak değil ki, aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımızın, gelecekte spor-kültür-sanata yönelik bir ülke olmamızı sağlamalarına sebep olan değerlerimiz olmalarıdır.

Tüm ilkokullarda temel eğitimi ilkokul öğretmeni verirken beden eğitimi-resim-müzik derslerine de aynı bölüm öğretmenleri ders verirse temel eğitimin yanında çocuk gelişimi yönünde faydalı olacağı aşikârdır.

Neden meslek dersleri öğretmenleri ilkokullarda ders verecek.?

Beden eğitimi; çocukların gelişimi, spor dallarında başarılı olabilmelerini, sağlıklı bir birey olarak yetişmeleri için önemlidir.

Okul tatillerinde tüm öğrencilere, ücretsiz olarak spora teşvik etmek için yüzme kursları, voleybol, basketbol, tenis gibi dallarda kurslar düzenlenmelidir.

Müzik; ses gelişimi, her türlü enstrümanları çalma özelliğine sahip olabilmek, müziğe teşvik etmek için müzik kursları düzenlenmelidir.

Resim; müzik bölümünde olduğu gibi kültür-sanat yönünde ağırlığı olan bir bölümdür.

İlkokulda çocuklara temel eğitim derslerinde olduğu gibi mesleki derslerde de verilecek temel eğitim çocuk gelişimi, toplumun kültür-sanat ağırlıklı bir ülke kültürüne sahip olabilmesi için hassasiyetle ele alınmalıdır.

Peki neden?

Çocuklara yaz tatilinde verilecek her türlü spor-sosyal aktiviteler çocukları yaş aldıkça, erişkinliğe geçiş yani ergenliğe geçiş döneminde her türlü madde bağımlılığından kurtarmak, cafe özentisinden uzaklaştırmak, kötü alışkanlıklara yönelmesini engellemek, obezitenin artmaması için zorunlu olarak sağlanmalıdır.

Kütüphane sayısı artırılarak okul dönemi ile tatillerde kütüphanelere gitme alışkanlığı kazandırılmalıdır.

Sosyallik, kendini ifade etme, verimli okul hayatının gelişmesinde de katkı sağlayacaktır.

Çağımızın en büyük hastalığı olan yetişkinlerde, çocuklarda hatta bebeklere kadar inen obezite sorunu için spor, çocukların kemik kas gelişimi olması gerektiği gibi gelişerek hareket kabiliyetlerinin artmasıyla fiziksel uyum sürecine de girerek sağlıklı birey olma yolunda adım atılmış olur.

İstatiksel olarak bakıldığında küçük yaştan itibaren spor yapan çocukların akademik hayatlarının daha başarılı olduğu gözler önüne seriliyor.

Çocuklar temeli yeni atılan bina gibidir. Temeli sağlam olmazsa, görmezden gelir farklılıklarını kavrayamazsak en küçük bir sarsıntıda geleceğimizi yerle bir etmiş oluruz.