ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ İÇİN ZEMİN Mİ YOKLANIYOR?

Abone Ol

AKP İktidarı son seçimlerde sıfır virgül oyları olan partileri bile bünyesine almıştı. Bunlardan biri Cumhuriyet değerlerine ve Anayasasına karşı olan HÜDA PAR’dı . Aslında çok da önemsenecek bir oy varlığı yok. Bunu kuşkusuz AKP de biliyor. Fakat hiçbir varlığı olmayan partiyi elinden tutup iktidara taşıdı ve iktidar ortağı yaptı.

Cumhuriyet ve Anayasasına karşı olan bu örgütün lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, ağzındaki baklayı çıkardı ve dedi ki; “Ahmaklara anlatır gibi anlatıyorum. Biz Anayasa’nınn 4. Maddesi olmasın diyoruz. Anayasa’nın 4. Maddesini yani ilk üç maddeyi koruyan maddeyi kaldıralım” dedi.

“Sahi mi?” diyorsun!

Demek sıfır virgül, sıfır bilmem kaç oyunla iktidara sülük gibi yapışacaksın, sonra da hem ortaklarına hem Türkiye’ye ayar vereceksin. Siz asıl söyleyene değil söyletene bakın.

Peki, tek adam, dünya lideri ne dedi!?

“Anayasa'nın ilk dört maddesi ile ilgili tartışma yok”.

Bizce yoklamayı HÜDA PAR’la çekiyorlar. Halk yer ve yutarsa kamuoyundan tepki gelmezse “Biz de öyle diyorduk” deyip öne atılacaklar. Halktan tepki gelir, halk ayağa kalkarsa “Sakın ha aklından bile geçirme…ilk 4 maddeyi değil değiştirmek teklif dahi edemezsin” derse, hiç bir şey olmamış gibi “Bizim ilk 4 madde ile sorunumuz yok” deyip geçerler. Uygun zamanı beklerler.

Tarih böyle met-cezir ‘gel git’ görmedi.

Bunlar Ayasofya’nın merdivenlerinde, kılıcı çekip Mustafa Kemal’e “lanet” okuturlar. Kurucu liderlere “İki ayyaş” derler. 15 Temmuz sonrasında da sıkıyı görünce parti binası boyunca Atatürk posteri çekerler, bir gecede senden, benden daha Kemalist olurlar, şaşar kalırsın. Takiyede sınır yok haliyle.

AKP, MHP, HÜDA PAR iktidar ortakları değil mi? Ahlat’ta el ele tutuşup hep beraber ellerini havaya kaldırmadılar mı? Kaldırdılar.

Aynı davuldan, aynı zurnadan, aynı makamdan keyif almıyorsanız o kişi ile halay bile tutmazsınız. Bunlar iktidar ortağı, aynı davulun, aynı zurnanın sesinde horon tepiyorlar. Söz konusu cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere karşı olunca pek uyumlular.

FETÖ ile ortakken Dünya Lideri; “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda…farklı yollardan aynı menzile koşuyoruz” demiyor muydu? Sonra gücü bölüşemediler, birbirlerine düştüler.

İktidarın büyük güçleri, kadının seçme ve seçilme hakkına bile karşı çıkan HÜDA PAR’ı mı konuşturuyorlar? Nabız mı yokluyorlar? HÜDA PAR ne demek istiyor?

“Başkent Ankara olmasın, ay yıldızlı bayrağa karşıyım, istiklal marşına karşıyım, cumhuriyete karşıyım, Türk Diline, Türkçe ‘ye karşıyım” mı diyor?

Yani üniter (ülkesi ve milleti ile bölünmez bütün) laik ve demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmak mı istiyorlar?   Zaten ilk dört maddeye karşı olmak, bunları ortadan kaldırmaktır. 

Böyle bir şeyin hayalini bile kurmak ‘Aklını peynir ekmekle yemekle’ eşdeğerdir. Sakın aklınızdan bile geçirmeyin. Bu, açıktan ülkeyi ateşin içine atmaktır. ‘Bıçak kemiğe dayanmıyor’ kemiğe vuruyorsunuz, dikkat edin ve orada kalın. Cumhuriyet tarlada kurulmadı.

Halk gerçeği gördü farkında değil misiniz? 31 Mart seçimleri ders olmadı mı?