Güncel

5.9 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır." dedi. Malatya fayı bir süredir deprem uzmanları tarafından inceleniyordu. Son olarak, 3 bin yıldır kırılmayan fayın, 7.2 büyüklüğünde deprem üretebileceği belirtiliyordu.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'nın Kale ilçesi merkezli olarak meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 5.9'luk depremin ardından bir açıklama yaptı.

"ENDİŞE YOK"

Görür, sosyal medya platformu X'teki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Akuşağı-Kale/Malatya'da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok" ifadelerine yer verdi. 

MEB duyurdu: Okullar 1.5 gün tatil olacak MEB duyurdu: Okullar 1.5 gün tatil olacak