17 Eylül’de ÇORUM HABER 30. yayın yılına girecek.
Ben de, meslek yaşamımda 44 yılı geride bırakıp 45. yıla adım atmış olacağım.
30. yıl da, 45. yıl da, rakam olarak önemsenmeye değer kuşkusuz.
Bugün ise farklı bir başlangıç yapıyoruz.
17 Nisan 2006’dan beri, yani 8 yılı aşkın süredir ÇORUM HABER, Tek Ofset (Tekmatsan Matbaacılık) tarafından renkli olarak basılıyor. Tabii, düz ofset tekniğiyle ve tabaka kâğıda.
Tekmatsan’ı kuran ve bugünlere getirenlere, Çorum’u renkli gazete ile tanıştırmalarından dolayı teşekkür borcumuzu bu arada zikretmeliyiz.
Çorum’un ilk ve tek renkli gazetesi ÇORUM HABER, bugünden başlayarak bir ileri aşamaya geçiyor.
Elinizdeki sayı, Ankara’da Arslan Matbaacılık tesislerinde, web ofset tekniğiyle ve rulo kâğıda basıldı. Turkuaz Dağıtım tarafından da diğer gazetelerle birlikte Çorum’a ulaştırıldı.
Bu, Çorum basınında gerçekten ileri bir aşamadır.
ÇORUM HABER de, sayfa tasarımı başta olmak üzere, okurlarına her konuda daha profesyonelce bir gazete sunmak üzere değişim ve gelişim sürecine girmek zorundadır.
Ve girecektir.
Elbette, bu ileri teknolojinin olanaklarından gereği gibi yararlanmanın ve sürekli yenilenmenin yolu da, Çorum’un, ÇORUM HABER okurlarının değişimi sahiplenmesinden, bu atılıma güç ve destek vermesinden geçmektedir.
Buna da inanıyorum.
Meslek yaşamımın 45. yılına böylesine bir yenilikle girerken, çalışma arkadaşlarımla birlikte öncelikli isteğimiz, bize inananları mahcup etmemek.
Ve Çorum’a hep daha iyisini, çok daha iyisini vermek.
Allah utandırmasın.
Mehmet YOLYAPAR