Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 77.kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törene; Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Şube Müdiresi Satı Yücel, Şube Müdürleri İbrahim Başbölük, Erdoğan Şahinci ve Levent Güler, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, il temsilcileri, antrenör, sporcu ve bazı sporcu velileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından sporcuların geçiş töreni gerçekleşti. Geçişin ardından, futbol, basketbol, kickboks, jimnastik ve judo branşında sporcular gösteri yaptı. Beğeniyle izlenen gösteriler alkış aldı. Açılış töreni, gösterilerle birlikte sona erdi.

SPORCU SAYISINDA AZALMA

İl Spor Merkezlerinde bu yıl atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, bocce, boks, Jimnastik, futbol, güreş, halter, hentbol, izcilik, judo, karate, kickboks, masa tenisi, muay tai, okçuluk, oryantiring, satranç, tekvando, tenis, voleybol, vuşu ve yüzme olmak üzere 25 branşta çalışma yapılacak.
Bu branşlardaki toplam kayıtlı sporcu sayısının geçtiğimiz sezonun çok gerisinde olması dikkat çekti. Geçen yıl açılış töreni sırasında, 25 branşta kayıtlı sporcu sayısı 8388 olarak açıklanırken, bu yıl, dün itibariyle kayıtlı sporcu sayısının 1535 olduğu belirtildi. 616 kayıtla futbol en çok kayıt yaptırılan branş oldu.
İl spor merkezlerinde bu yıl sporcu sayısının azalmasındaki en büyük etkenin, Çorum Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta açılan yaz spor okulları olduğu belirtildi.
2 ay sürecek olan İl Spor Merkezlerinde bu yıl 94 antrenör görev yapacak. Çalışmalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislerde yapılacak.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim