29.dakikada Hurşit, 33.dakikada da Efe’nin golleriyle bir anda 2-0 geriye düşen Çorum temsilcisi, 37’de M.Fatih’in golüyle umutlandı. İkinci yarıda beraberlik golünü bir türlü bulamayan Kırmızı-Siyahlılar, 88.dakikada Veysi’nin golüyle sahadan 3-1 yenik ayrılıp 2.lig umutlarını başka bir bahara bıraktı.

STAD: Eskişehir Atatürk.
HAKEMLER: Yunus Yıldırım ***, Volkan Narinç ***, Hakan Yemişken ***. 4.HAKEM: Ümit Öztürk.
ÇORUM BELEDİYESPOR: Fatih *, Eray, Turgay **, İmam *, Berat Ali * (Dk. 38 Burak *), Murathan *, Nedim * (Dk. 77 Furkan *), Buğra * (Dk. 73 Emrah *), M.Akif **, Akın *, M.Fatih **.
YEDEKLER: Utku, Osman Bodur, Oğuzhan, Okan.
TEKNİK DİREKTÖR: Yavuz İncedal.
İSTANBULSPOR A.Ş.: Akın **, Oğuzhan ***, Abdulkadir ** (Dk.76 Bilal *), Onur ***, Güney ***, Efe *** (Dk.83 Erdi *), Yalçın **, Hurşit ***, Gökhan ***, İlyas ** (Dk. 86 Veysi **), Tevfik **.
YEDEKLER: Kubilay, Tolga, Deniz, Ufuk.
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Demirkanlı.
GOLLER: Dk. 29 Hurşit, Dk. 33 Efe, Dk. 88 Veysi (İstanbulspor), Dk. 37 M.Fatih (Çorum Belediye)
SARI KARTLAR: Nedim (Çorum Belediye), İlyas, Yalçın (İstanbulspor)

Çorum Belediye, 2.ligin kapısından döndü. Kırmızı-Siyahlılar, 3.Lig 1. Grup Play-Off finalinde İstanbulspor’la karşılaşırken, Eskişehir’de oynanan maçı İstanbul temsilcisi 3-1 kazanıp 2.lige yükselen taraf oldu.
Dün akşam Eskişehir Atatürk Stadı’nda saat 19.00’da başlayan ve Süper Lig hakemi Yunus Yıldırım’ın yönettiği maçta ilk dakikalarda iki takım da kontrollü bir futbol sergiledi. 20.dakikadan sonra Belediyespor kalesi önünde daha çok görülmeye başlayan İstanbulspor, 29.dakikada Hurşit, 33.dakikada da Efe ile olmak üzere peş peşe bulduğu gollerle bir anda skoru 2-0’a getirdi.
Maçı bırakmayan Belediyespor, 37.dakikada Muhammed Fatih’in golüyle farkı bire indirip yeniden maça ortak oldu. İlk yarının son uzatma dakikasında İmam’la çok net bir fırsattan yararlanamayan Belediyespor, ilk yarıyı 2-1 yenik kapattı.
İkinci yarıya etkili başlayan taraf Çorum Belediye oldu. Kırmızı-Siyahlılar ikinci yarının ilk dakikalarında Mehmet Akif ve Murathan’la yakaladıkları fırsatlardan yararlanamazken, İstanbulspor ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kurdu ve maç orta alan mücadelesi şekline döndü.
Son bölümlerde beraberlik golü için rakip yarı alanda daha çok görülmeye başlayan Belediyespor, 88.dakikada savunmadaki büyük hata sonucu Veysi’nin attığı golle sahadan 3-1 yenik ayrıldı ve 2.lig umutlarını Eskişehir’de bıraktı. 2.lige yükselen taraf İstanbulspor oldu.





MAÇTAN DAKİKALAR… MAÇTAN DAKİKALAR…
DAKİKA 2: Çorum Belediyespor’un kazandığı taç atışını Eray uzun kullandı, ceza sahasına gönderdiği topa Berat Ali kafayı vurdu, kaleciden dönen topu kale alanı çizgisi üzerinden Turgay tamamladı, kaleci Akın gole izin vermedi.
DAKİKA 16: Sağdan gelişen İstanbulspor atağında, çizgiye inen İlyas ortaladı, arka direkte uygun durumda olan Onur gelişine ayağıyla topu kaleye gönderdi, üstten aut.
DAKİKA: 28: Çorum Belediye gole çok yaklaştı. Soldan gelişen atakta, Murathan’ın pasına hareketlenen Turgay, ceza yayının 1 metre kadar gerisinden çok sert vurdu, kaleciyi geçen top çataldan döndü.
DAKİKA 29 (GOL): İstanbulspor golü buldu. Sağdan gelişen atakta, Güney’in pasında topla buluşan Hurşit ceza sahasına girmeden sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.
DAKİKA 33 (GOL): Fark ikiye çıktı. Sağdan gelişen atakta, ceza sahasına yapılan ortada, Efe kale alanı içerisinden röveşata ile topu ağlara gönderdi.
DAKİKA 37 (GOL): Belediyespor farkı bire indirdi. Soldan gelişen atakta, Berat’ın pasında Buğra uygun durumda dokunamadı, M.Fatih kale alanı ile penaltı noktası arasındaki boşlukta önünde bulduğu topu ağlara yolladı: 1-2.
DAKİKA 45+2: Çorum Belediye köşe vuruşu kazandı. Soldan Burak’ın ceza sahasına ortaladığı topa arka direkte İmam kafayı vurdu, taraftarlar “gol” diye ayağa kalktı ancak top direği sıyırarak auta çıktı.
DAKİKA 50: Çorum Belediyespor atağında, sağdan Turgay’ın ceza sahasına ortaladığı topu M.Akif kafayla kaleye gönderdi, az farkla üstten aut.
DAKİKA 51: Yine sağdan Turgay’la gelişen Belediyespor atağında, Turgay, Murathan’ı kaçırdı, bu futbolcunun çaprazdan kaleye gönderdiği top az farkla üstten auta çıktı.
DAKİKA 62: Sağdan gelişen Çorum Belediye atağında, Buğra ortaladı, penaltı noktası civarından M.Fatih kafayı vurdu, az farkla aut.
DAKİKA 88 (GOL): Belediyespor’un tüm umutlarını bitiren gol geldi. Savunmada Akın’ın geri pası kısa düştü, araya giren İstanbulsporlu Veysi yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı: 1-3.
Editör: TE Bilisim