Edirne’de bu yıl 654.’sü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, Antalya Büyükşehir Belediyespor adına güreşen Çorumlu pehlivan Mustafa Doğan Özkaya, deste küçük boy kategorisinde şampiyon oldu.
Antalyalı Orhan Okulu’nun başpehlivanlığı aldığı 654.Tarihi Kırkpınar Güreşleri bu yıl da her boyda büyük çekişmeye sahne oldu. Deste küçük boy kategorisinde 197 pehlivan kispet giyerken, Antalya Büyükşehir Belediyespor’un 17 yaşındaki Çorumlu güreşçisi Mustafa Doğan Özkaya, Antalyalı pehlivan Mustafa Taş’la finale kaldı. Oldukça çekişmeli geçen finalde rakibini mağlup eden Çorumlu güreşçi, şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atarken, bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti.

HEDEFİM ALTIN KEMER
2008’de katıldığı Kırkpınar Güreşleri’nde, teşvik-2 kategorisinde üçüncülük elde ettikten sonra bu yıl altın madalyanın sahibi olan Mustafa Doğan Özkaya, Kırkpınar’ın başpehlivanlığını hedeflediğini söyledi. 2006 Kırkpınar başpehlivanı, bu yılın da finalisti Antalyalı pehlivan Osman Aynur’un çırağı olan Mustafa Doğan Özkaya, “Güreşi severek yapıyorum. Hedeflerim çok büyük. Yaşım henüz çok genç ve bu hedeflere ulaşmak için işi sıkı tutuyorum. En büyük hedefim, Kırkpınar’da altın kemerin sahibi olmak” şeklinde konuştu.
Minder güreşinde de başarılı olan Çorumlu güreşçi, 2009’da Kastamonu’da düzenlenen minikler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanmıştı.
654. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde, deste küçük boyda şampiyon olan Mustafa Doğan Özkaya’nın, kulübü Antalya Büyükşehir Belediyespor tarafından ödüllendirileceği öğrenildi.



(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim