Okçuluk Federasyonu, olimpik sporcu yetiştirilmesi noktasında ileriye dönük önemli çalışmalar yaparken, gelecek vaat eden sporcuları yakın takibe aldı. Bu sporculardan biri de, Çorumlu Bensu Yetik. Yetik, önümüzdeki yıllarda, Çorum’un ve Türkiye’nin gururu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Ankara’da görev yapan Çorumlu Deniz Subayı Tansel Yetik ve Öğretmen Nuran Özkubat Yetik’in kızları Bensu Yetik, 2001 Kocaeli-Gölcük doğumlu. Okçulukla küçük yaşlarda tanışan Bensu Yetik, elde ettiği başarılar nedeniyle, Federasyon tarafından 3 kez Minikler Gelişim Kampına davet edilirken, Türkiye’nin olimpik sporcu adayları arasındaki yerini aldı bile.

TÜRKİYE REKORU KIRDI
Katıldığı her şampiyonada birincilik kürsüsüne çıkan Bensu Yetik, ilk olarak 27 Ağustos 2013’te Çanakkale-Gelibolu’da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası’nda, olimpik yay 11-12 yaş kategorisinde birinci oldu. Aynı yıl, aynı kategoride okullararası müsabakalarda Ankara şampiyonluğunu kazanan Bensu Yetik, 9 Şubat 2014’te Ankara’da yapılan Minikler Türkiye Şampiyonası’nda, olimpik yay 13-14 yaş kategorisinde altın madalyaya uzandı. 2014’ün 15 Ağustos’unda Bolu’da gerçekleştirilen Minikler Türkiye Şampiyonası’nda da aynı kategoride bir kez daha birinci olan Bensu Yetik, 2015 yılına ise süper bir başlangıç yaptı. Yetik, 8 Mart’ta Bursa’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda, olimpik yay 13-14 yaş kategorisinde 551 puanla Türkiye rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.
Öncelikli hedefini 2016 Yıldız Milli Takımı’na girmek olarak belirleyen Bensu Yetik, Olimpiyatlarda da Türkiye’ye madalya kazandırmayı hedefliyor.

OKULDA DA ÇOK BAŞARILI
Okçulukta kariyeri şampiyonluklarla dolu olan Bensu Yetik’in, öğrenim hayatı da çok parlak. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi olan Yetik, bu yıl düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) 120 sorunun hepsini doğru yanıtlayarak Türkiye şampiyonları arasında yer aldı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim