Normal sezonu 4. sırada tamamlayan İstanbulspor’la 5. sırada bitiren Çorum Belediye, bugün 2.lig bileti için kapışacak. Çorum Belediye, Play Off yarı finalinde eşleştiği Darıca Gençlerbirliği’ni Çorum’da 0-0 biten maçın rövanşında deplasmanda 2-0 yenerek adını finale yazdırırken, İstanbulspor ise yarı finalde Zonguldak Kömürspor’u saf dışı bıraktı. İstanbul ekibi, ilk maçta sahasında 0-0 berabere kaldığı Zonguldak Kömürspor’la rövanşta da 1-1 berabere kalırken, deplasmanda atılan golün avantajı ile finale kalan taraf oldu.
Çorum Belediye ile İstanbulspor arasındaki final maçı bugün Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanacak. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Süper Lig hakemi Yunus Yıldırım yönetecek. Çorum Belediyespor’da sakatlıklarından dolayı sezonu kapatan Sefa Akın ve Çağlar, İstanbulspor’da ise kırmızı kart cezalısı Emrah forma giyemeyecek.
Maçta normal sürenin berabere bitmesi halinde 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Eşitlik yine bozulmazsa sonucu penaltılar belirleyecek.
Karşılaşma öncesinde iki takımda hesaplar galibiyet üzerine yapıldı. Çorum Belediye, güçlü rakibini eleyerek tarihinde ilk kez 2.lige yükselmenin mutluluğunu yaşamak, Cuma günü Kulüp Başkanı vefat eden İstanbulspor ise 10 yıl aradan sonra yeniden 2.lige yükselmek istiyor.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim