Şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediye, geride kalan 4 haftada 7 puan kaybederken, inişli çıkışlı bir performans sergilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Manisaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçındaki Belediyespor, grubunda yenilgisiz şampiyon olur. Dün Tirespor karşısında mücadele eden Belediyespor ise ligden düşmeme mücadelesi verir. Yeni iki takım arasındaki fark siyahla beyaz gibi.
Biri hükmen galibiyet olmak üzere üçte üç yapan ve Çorum’a lider olarak gelen İzmir ekibi Tirespor, görünüş olarak da albenisi olan bir takım. Adamlar fizik olarak maça adeta 1-0 önde başlıyorlar. Çorum Belediyespor ise daha çok teknik bir takım görüntüsünde ve daha kırılgan bir yapıya sahip.
Yağmur nedeniyle zeminin ağır olmasından dolayı iyi futbol beklemek elbette yanlış. Ama hedefe oynuyorsanız, evinizde bu tür maçları mazeret üretmeksizin kazanmak zorundasınız. İlk bölümlerinde İzmir ekibi, devrenin ikinci bölümünde ise Çorum Belediyespor üstün taraftı. Çorum Belediye ilk yarının son bölümlerinde Çağlar’la biri akıllara zarar iki önemli fırsattan yararlanamadı.
İkinci yarıya iyi başlayan Tirespor, 49.dakikada savunmadaki bir anlık hata sonucu Hakan Çakır’la golü buldu. Golden sonra Belediyespor’un beraberlik için atakları son bölümlerde yoğunlaşırken, 80.dakikada Nedim’in golü ile sonuç verdi.
Kalan sürede skor iki takımın da lehine değişebilirdi ancak gerek beceriksizlik gerekse zeminin ağırlığından dolayı gol olmadı ve maç 1-1 bitti.
Belediyespor bu maçta 1 puan mı kazandı, 2 puan mı kaybetti diye sorulacak olursa, bence 2 puan kaybetti demek daha doğru olur. Evinizde bu tür maçları kazanamazsanız işiniz zor demektir.
Ligin 4. haftası geride kaldı. Türkiye Kupası’nda da 2 maç oynayan Belediyespor’da henüz şablonun oturmadığı açıkça görülüyor. Bir ileri iki geri giderek hedefe varılamaz. Belediye’nin bir an evvel istikrarı yakalaması lazım.
Daha bu haftalarda taraftar kendi hocasına küfür ederse sezon biraz zor biter. Sadece maç seyretmekle taraftar olunmaz, bilinçli taraftar lazım. Adam kontenjanı bilmiyor, çıkmış falancayı niye oynatmıyorsun diye hocaya küfür ediyor. Yazıklar olsun!