Sayın; Muzaffer KÜLCÜ’ nün Çorum Belediye Başkanlığını, ikinci defa açık ara oy farkıyla kazanışı; başarısının belirgin kanıtıdır. Çok eskilere dayanan babası ile dostluğumdan dolayı; benim için ayrıca iftihar kaynağı olmuştur. Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Önce; aşırı çekişmeli ve gergin geçirdiğimiz; mahalli seçimlerimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kazananların başarılı olması ülkemizin kazancı olacaktır.
Kaybedenlerin de sabırla gelecek seçimlere kazanacak şekilde kendilerini geliştirmeleri, ülke yararına projeler üretmeleri de daha değerli kazancımız olacaktır.
Unutmayalım! Gelişmelerin olduğu yerde ilerleme olur. Ayrıca kavganın olduğu yerde de gelişim de, bereket de olmaz.
* * *
Gelelim yazmayı vaat ettiğimiz “tren yolları hemzemin geçit problemlerine”
Geçtiğimiz Mart ayında hemzemin geçit kazaları çok oldu. Hele 22 Mart tarihli gazetelere yansıyan 9 kişinin öldüğü 8 kişinin yaralandığı Mersin’deki; katliam gibi kaza, bu işe çare üretmede çok geç kaldığımızın göstergesi gibidir.
2008 yılında Turhal’ın merkezinde bulunan hemzemin geçit, iki devre belediye başkanlığını başarı ile yürüten Sayın Ali GÖZEN tarafından alt geçit şekline dönüştürüldü. Daha önce “alt geçit mi olmalı?”, “Üst geçit mi olmalı?” şeklinde 40 yıllık tartışmaların içinde bende bulundum, inşaatına başlandığında “orada alt geçit olmaz?” diye yazı bile yazdım.
Ama Sayın Ali GÖZEN ve kadrosu tarafından yapıldı, güzel de oldu. Şimdi bu geçitte daha önce yaşanan olayların bir kısmını anlatacağım. Bundan sonraki kuşaklar da Ali GÖZEN’in Turhal’a ne kadar önemli bir hizmet hediye ettiğini anlayacaklardır.
Bu hemzemin geçit, trenlerin vagon değiştirmek için kullanılan manevra alanının içinde kalıyordu. O yüzden 15 hatta 20 dakika kapalı kaldığı olurdu. Hastaneye götürülmekte olan hamile kadının bile araba içinde doğum yaptığı anlatılırdı.
Kötü alışkanlık edinmiştik.
Bariyer kapanmaya başladığında, sarı ışıkta geçen aceleciler gibi geçilmeye çalışılırdı. Ben de buna alışanlardandım.
Yıl 1970, İsviçre’deyiz. Ben direksiyondayım. Rahmetli Halit Hamoğlu yanımda, rahmetli Hasan Saraçoğlu’da arka koltukta oturuyor. Hafif bir inişten hemzemin geçide gireceğiz. Bariyer inmeye başladı. Ben eski alışkanlıkla geçmeye kalktım. Halit Hamoğlu “Ne yapıyorsun?” diye direksiyona sarıldı. Biz durduk ama bariyerle tren arasında kaldık. Bizi kurtaran, bariyerle tren yolu arasının geniş olması oldu.
* * *
Bu konuda ilginç kazalardan biri de Turhal-Zile yolunda Ede yokuşu eteğinde bulunan hemzemin geçitte yaşanmıştır. En az 25 sene önce meydana gelen olay çok sıra dışıdır ama bu geçitte pozisyon bozukluğundan dolayı çok kaza olmuştur.
Gece tren geçiyor. Kamyon trenin geçmesini bekliyor. Son vagondan sonra kamyon şoförü tren geçti diye yoluna devam etmek istiyor. Ne yazık ki trenin arkasından kurtulmuş kendi başına gelmekte olan bir vagon kamyona çarpıp, ölümle sonuçlanan kazaya neden oluyor.
Vagonun yoluna devam edip şehrin içindeki istasyonu da geçtikten, kilometrelerce gittikten sonra durdurulduğu anlatılmıştı.
Özetlersek hiç bir şeyden çekmedik, hemzemin geçitlerden çektiğimiz kadar.
* * *
“Başlığa da yazmışsın! Hani seçim sonuçlarına uygun yazıydı?” diyeceksiniz.
Biz de tam o noktaya geldik!
Ak Parti seçimi beklenin üzerinde başarı ile bitirdi.
Ak Parti 2002 yılında seçimi ilk kazandığında 15.000 kilometre bölünmüş yol yapacağını vaat etmişti. Birçok insan gibi bende inanmamıştım. Ama yaptı. Hem de en iyi şekilde yaptı.
Geçitlerin ne kadar belalı olduğunu gösteren örnekleri anlattık.
Geçitler üst veya alttan geçilerek ülkemizi bu beladan kurtarmak; 15.000 kilometre bölünmüş yol yapmanın yanında çocuk oyuncağı gibidir.
Ayrıca bu güne kadar devlet demiryollarımızın hemzemin geçit kazaları için ödediği tazminatlar; bu geçitleri defalarca yapardı.
“Can kaybı, hasarlardan dolayı milli servet kaybı, düşünüldüğünde hemen başlanması gerekir.” Diyerek yazımı sonlandırıyorum.
En güzel günler sizlerin olsun.02.04.2014