Kızılcabölükspor’dan sonra evinde Zonguldak Kömürspor’la da golsüz berabere kalan Çorum Belediyespor, lider Darıca Gençlerbirliği’nin puan kaybettiği haftada zirve ile puan farkını düşürme fırsatından yararlanamadı.
Zonguldak Kömürspor karşısında, Çorum Belediyespor’un yeni transferlerinden Berat ve Emrah ilk onbirde forma şansı buldu.
Belediyespor maça iyi başladı. Özellikle ilk yarım saatte sağ kanadı Emrah’la etkili kullandı. Buğra, alışılmışın dışında maça sol kanatta başladı. Emrah, topla fazla oynamayıp pas ya da şut tercihlerinden birini yapsa daha da etkili olabilirdi.
Belediyespor, ilk yarıda gole 5 kez yaklaştı. İlkinde Osman, ikincisinde ise Berat topu ağlarla buluşturamazken, Zonguldak Kömürspor ilk ciddi atağını 32.dakikada geliştirdi. Bu pozisyonda Emrah Ergür topu auta gönderdi. 35’te Buğra’ın gollük şutunda top üst direği sıyırdı. İlk yarının uzatma dakikalarında savunmayı ipe dizer gibi geçen Berat, topu yerdeki kaleciye nişanlama becerisi gösterirken, köşe vuruşundan gelen topu Çağlar’ın 2 metreden kale yerine auta atması beceriksizlikten başka bir şey değildi.
İlk yarıda net bir penaltısı verilmeyen Çorum Belediyespor’da Emrah 52 ve 63’te iki önemli fırsatı harcarken, 69.dakikada Zonguldak Kömürspor’dan Okan’ın gollük vuruşunda topun direkten dönmesi Belediyespor için şans, maçın da kader anıydı.
Kalan sürede skor değişmedi ve iki takım da sahadan 1’er puanla ayrıldı. Belediyespor, zirve yarışında kalmak istiyorsa, bu tür maçları mutlaka kazanmak zorunda.
Sezonun ikinci yarısında işler yolunda gitmiyor. Şampiyonluğa oynayan bir takım, evinde üst üste iki maçta da kazanamıyorsa, demek ki, bir yerlerde ciddi sorunlar var. En önemlisi de, takımda ağabeylik yapacak kimse yok. 4 futbolcunun disiplinsiz davranışlardan dolayı süresiz kadro dışı bırakılması, aslında bazı sorunların patlak vermeye başladığının bir göstergesidir. Yönetim, sorunları halının altına süpürmek yerine çözmez ise ileride daha büyük sıkıntılar yaşanması kaçınılmaz olur.
Zonguldak Kömürspor maçında müthiş bir taraftar vardı. Havanın da güzel olması nedeniyle tribünlerin büyük bir bölümü doldu. Böylesine coşkulu bir taraftarı bir daha nasıl bulacaksınız?
Benim gördüğüm kadarıyla, Belediyespor’da her şey var. Yağ var, un var, şeker var ama helvayı yapacak ustayı göremiyorum.