Çorum'un Osmancık ilçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralanırken kaza anında karşıdan araç gelmemesi olası bir faciayı önledi.
Kaza Osmancık- Çorum karayolunun 4. kilometresi Çengele mevkisinde meydana geldi.
Osmancık yönünden Çorum istikametine giden Ahmet K.' yönetimindeki 80 AN 559 plakalı otomobil, Kiremit fabrikaları sonunda kum ocağı önüne geldiğinde yolun ıslak ve zeminin kaygan olması nedeniyle sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti.
Yoldan çıkan araç önce sağ sonra içi su dolu sol şarampole girerek çarptı. Çarpmanın etkisiyle önce aracın ön kısmı sonra arka bölümü hasar oluşturarak durdu.
Çarpmanın etkisiyle aracın ön ve arka bölümü hurdaya dönerken araçta bulunan sürücü Ahmet K. ile yanında yolcu olarak bulunan eşi Hülya K. yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Osmancık Devlet hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Çevredeki vatandaşların Osmancık- Çorum karayolunda yol kenarındaki şarampollerin yasal düzeyde olmadığı, şarampollerin bilhassa bu mevkide adeta su kanalına dönüştüğüne dikkat çektiler.
Kaza yapan araç ters dönseydi araçta bulunanlar suda boğularak öleceğini iddia eden vatandaşlar, karayollarının bu şarampolleri yasal düzeye getirmesini istediler.
Bu yolda gidip gelen tüm araçların şans eseri kaza yapmadığının altını çizen vatandaşlar. "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmaması gerektiğini" belirterek yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi olduklarını dile getirdiler.
Editör: TE Bilisim