Çorum Osmancık İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına bağlı jandarma timleri, yasak olmasına rağmen Kızılırmak’ta ağlarla balık avlamaya çalışan kişiler hakkında yasal işlem yapıyor.
Osmancık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan jandarma timleri, Kızılırmak’ta balık avlamada kullanılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yasak getirilen her türlü balık ağlarına yönelik denetim ve kontrollerini sürdürüyor.
Kızılırmak nehri üzerinde su tutmaya başlanılan Kargı HES baraj göleti çevresinde denetimlerini sıklaştıran Jandarma Timleri, Kızılırmak kenarında kontroller yaparken, fanyalı, fanyasız, misina gibi her türlü ağ olup olmadığını inceliyor.
Jandarma timleri, kontrollerinde av için Kızılırmak’a gerildiği belirlenen balık ağlarını topluyor.
Jandarma ekipleri, son denetimlerinde Osmancık kızılıtepe köyü çevresinde yeni kurulan Kargı HES baraj göleti alanı içerisinde yaklaşık 50 metre uzunluğunda balık ağı tespit etti.
Kenara çekilerek toplanan henüz sahibi belirlenemeyen yasak balık ağlarının yakılarak imha edilmesi için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teslim edileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim