Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık ilçesinde Kızılırmak sahilinde dostları ve parti teşkilat yöneticileri ile bir araya geldi.
Kargı Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına Ak Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile birlikte katılan Bağcı, Kargı'dan Osmancık'a geçerek Kızılırmak sahilinde bir araya geldiği dostları ve parti ilçe teşkilatı yöneticileri ile bir süre sohbet etti.
Bağcı, son siyasi gelişmeler ve gündemde olan hükümet kurma çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Koyunbaba Köprüsü’nün restorasyonu başta olmak üzere Osmancık'taki turizm yatırımları ve projeleri hakkında da karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan Bağcı, Kargı ve Osmancık yaylaları ile birlikte bakir olan yeşil alanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini işaret etti. Kalkınma ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yayla yolları konulu projesinin uygulamaya konulduğunu ve bu projeden bölgemizin de yararlanması için girişimde bulunulduğunu söyledi. Kale ve köprü restorasyonu ve Kızılırmak şehir geçiş ıslah projesinin de tamamlanması halinde Osmancık'ın bir turizm cenneti olacağını da ifade eden Bağcı, “Projelerin tamamlanması için gereken bütün çalışmalarımız hızla devam ediyor. Allah'ın izniyle hiç bir projemiz yarım kalmayacak. Yerel yönetimler ve mahalli idarelerin desteği ile bu projeleri tamamladıktan sonra turizm destinasyonu ile Osmancık turizmi şahlanacak, böylece bölgemiz Amasya ve Uzungöl gibi turizm bölgelerine ciddi bir alternatif olarak Türkiye turizmindeki yerini alacaktır” dedi.
Kargı ve Osmancık'ın yayla potansiyelini değerlendirmek için hem uzman desteğine hem de vizyonel yaklaşıma ihtiyaç bulunduğunu belirten Bağcı, “Bu konuda üniversitemizden destek alacak ve kalkınma ajansının desteği ile Çorum turizm envanterinin bir an önce eksiksiz hazırlanması için çalışıyoruz. Bu açıdan kurumlar arası işbirliği ve ortak iş yapma kültürü önemlidir ve geliştirilmelidir. Siyasetçinin desteğine ihtiyaç duyulan noktaya gelmiş hiç bir iş yarım kalmamıştır ve kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim