Edinilen bilgiye göre, Sabah S. (42) isimli kadın ile evlenmek için kardeşi Mahmut S. (41) ile anlaşan Fikri B. (55), çeşitli giyim eşyaları ve belli miktarda altın alarak gelin adayına verdi. Daha sonra dolandırıldığını iddia eden Fikri B. polisi arayarak, evlenme anlaşmasını yapmalarından 3 gün sonra resmi işlemleri tamamlayabilmeleri için İstanbul’a gitmeleri gerektiğini söyleyen iki kardeşin, kendisinin evde olmadığı bir zamanda geline alınan giyim eşyaları ve altınları alarak İstanbul’a gitmek üzere ilçeden ayrıldıklarını belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.
Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, yaptıkları araştırmaları sonucunda Suriyeli iki kardeşin Kastamonu’nun Tosya ilçesinde olduklarını tespit etti. Konu ile ilgili Tosya ekiplerine bilgi veren Osmancık Polisi zanlıları gözaltına alarak Osmancık’a getirdi.
Polis merkezinde ifadeleri alınan şüpheliler, adliyeye sevk edilerek savcılık soruşturmasının ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerin, Arapça tercüman vasıtasıyla ifadeleri alındığı öğrenildi.
Şüpheliler, mahkemede verdikleri ifadelerinde, gerçek amaçlarının dolandırmak olmadığını, iyi niyetle Fikri B. ile anlaştıklarını, tek hatalarının ise resmi işlemleri yaptırmak üzere İstanbul’a giderken yanlarına Fikri B'nin evlenme aşamasında aldığı eşyalar ile altınları götürmek olduğunu söyledikleri öğrenildi.
Suriyeli iki kardeş çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, Fikri B'nin şikayetinden vazgeçtiği ancak yargılanma sürecinde şahısların sabit bir adresinin olmadığından tutuklanarak cezaevine gönderildikleri öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.
Editör: TE Bilisim