Geleneksel iftar yemeğine AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, il genel meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Dünyadaki Müslümanların sıkıntı içerisinde olduğu için Ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiklerini dile getiren Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Suriye’de, Doğu Türkistan’da Filistin’de, Çeçenistan’da olduğu gibi dünyadaki bütün Müslüman ülkelerin sıkıntı ve eziyet içerisinde olduğunu söyledi.
Müslümanların başında bir bela varsa bunun Müslümanların suçu olduğunu dile getiren İsbir, bunun Müslümanların Kur’an-ı Kerimi, Peygamber Efendimizi, İslam’ı tam olarak anlamaması ve yaşamamasından kaynaklandığını vurguladı.
İsbir, dünya ülkelerinin yaşanan zulümlere sessiz kalırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazlum milletlere yardımcı olmaya çalıştığını ve zalimin karşısında dimdik durduğunu ifade etti.
Müslümanların birbirinin kardeşi olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da, “Müslüman birbirlerine zulüm etmez, bilakis yardım eder. Müslüman Müslüman’ın bir sıkıntısını gidererek yardımda bulunur. Cenab-ı Hakta yardımda bulunana yardımda bulunur bir sıkıntısını giderir. Bu mübarek ayın hürmetine dünyada akan kan ve gözyaşının dinmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dedi.
7 Haziranda yapılan genel seçimlerde teşkilatlara yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bekiroğlu, AK Parti olarak seçimlerde birinci parti olarak çıkmalarına rağmen tek başına bir hükümet kuramadıkları için bir buruk olduklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim