Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı ve eski Ortaköy Belediye Başkanı Ali Ergin, Ortaköy isminin Şapinuva olarak değiştirileceği yönünde geçtiğimiz günlerde basında haberler çıktığını hatırlatarak, “Bu doğrultuda açıklama yapan Sayın Milletvekili bilmelidir ki Ortaköy halkı, bu isimden memnundur. Kimsenin Ortaköy’ün isminden bir şikâyeti yoktur. Ortaköy’ün çözüm bekleyen pek çok sorunu varken, ilçenin isim değişikliğinin öne sürülmesi gülünç bir yaklaşımdır.” dedi.
Ali Ergin dün MHP İl Teşkilâtı’nda düzenlediği basın toplantısında, Ortaköy’ün 56 yıl önce coğrafi yapısı ve Çorum’a uzaklığı göz önünde tutularak ilçe yapıldığını ve bu süre içerisinde ilçe halkının hayatî kazanımlar elde ettiğini belirtti.
AKP Hükûmeti döneminde Ortaköy’deki PTT Merkez Müdürlüğü, Ziraat Odası ve cezaevi gibi kurumların kapatıldığını ve İlçe Devlet Hastanesi’nin Kamu Hastaneleri kapsamından çıkarıldığını dile getiren Ali Ergin, “AKP döneminde bir ilçenin nasıl yok edildiğini hep beraber gördük. Dolayısıyla Ortaköy’ün çözüm bekleyen pek çok sorunu varken, İktidar Milletvekili’nin güya daha çok turist gelmesini sağlamak için ilçenin adının Şapinuva olarak değiştirileceğini açıklaması bir hezeyandır. Bu yöndeki girişimler gülünç ve kolaycı bir yaklaşımdır. Sayın Milletvekili’ne gerçekçi olmasını öneriyor ve kendisine soruyoruz: Bu mantıkla, daha çok turist gelmesini sağlamak için İstanbul’un adını da yeniden Konstantinopolis mi yapacaksınız?” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim