Çorum’da 19. Dönem milletvekilliği yapan Mimar Aslan Adnan Türkoğlu’nun 4 yılda merkez ve ilçelere kazandırdığı yatırımlar unutulmuyor.
Çorum’a kazandırdığı yatırımlar gözönüne alındığında hala en çok konuşulan isimlerin başında gelen Aslan Adnan Türkoğlu’na Oğuzlar Belediyesi’nden bir vefa örneği geldi.
TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyeliği döneminde ilimizde bir çok okul başta olmak üzere Obruk Barajı’nın da Çorum’a kazandırılmasına önemli katkılar sağlayan Adnan Türkoğlu’nun hizmetleri nedeniyle Oğuzlar Belediye Meclisi’nin 2014 yılı Mart ayında aldığı karar yeni Başkan Orhan Ateş tarafından hayata geçirildi.
Ali Uyanık’ın başkanlığı döneminde alınan ancak seçimler başta olmak üzere çeşitli nedenlerle hayata geçirilemeyen karar yeni Başkan Orhan Ateş’in bir vefa örneği uygulamasıyla hayata geçti. Başkan Ateş geçen dönem Belediye Meclisi’nde alınan kararı hayata geçirerek ilçenin Çarşı Mahallesi’nde bulunan “Yayla Caddesi”nin ismini “Aslan Adnan Türkoğlu Caddesi” olarak değiştirdi.
Bir önceki Belediye Meclisi’nde Başkan Ali Uyanık ve üyeler Osman Yalçın, Arif Çamiçi, Ali Kiraz, Murat Kıdak, Selahattin Gümüş, Abdullah Yıldırım, Mustafa Arslan ve Mehmet Ali Kışla tarafından alınan 2014/3 sayılı kararın metnini Adnan Türkoğlu’nu ziyaret ederek kendisine ileten Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, bu kararın gereğinin yerine getirildiğini müjdeledi.
Böyle bir vefa örneği karşısında duygulanan Türkoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmada Ali Uyanık, Orhan Ateş ve Meclis üyelerine duyarlılıkları için teşekkür etti.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim