HZ. MUHAMMED’İN GELECEĞE DAİR HABER VERMESİ

R.SAV. bir gün vefatına yakın hastalığı sırasında, Hz. Fatıma’nın fevkalade üzüntüsünü görünce yanına çağırdı ve kulağına eğilerek birşeyler söyledi. Hz. Fatıma ağlamaya başladı. R.SAV. Hz. Fatıma’nın kulağına birşey daha söyledi. Hz. Fatıma annemiz gülümsemeye başladı.
Hz. Ayşe durumu farketti ve Hz. Fatıma’ya ağlamanın ve gülmenin sebebini sürdular. Birincide, vefatının geldiğini söyledi, ağladım. İkincide ağlama, ben öldükten sonra ehlibeytimden yanıma ilk gelecek sensin buyurdular, o zaman da gülümsedim, sevindim dediler. Ve gerçekten 25 yaşında R.SAV.in vefatından altı ay sonra babasına kavuştu. Hz. Bilali Habeşi de öyle olmuştur.
R.SAV.in böyle bir çok mucizeleri olduğunu daha önce söylemiştim. Özellikle geleceğe dair haberleri vardır. Sahabeyi kiramdan Abdullah B. Büsr R.Anhın başına elini koydu ve “bu çocuk tam bir asır yaşayacak” dedi. Yüzleri sivilceli idi, “bunlar da kaybolacak” buyurmuştu ve öyle de oldu. Meserdi Mebevi yapılıyordu. Sahabeyi kiram harıl harıl çalışıyorlardı. Müşriklerin ağır işkencelerine maruz kalmış anası ve babası bacakları develere bağlanarak ayrılmak suretiyle feci bir şekilde şehit edilmiş olan bir sahabi ki Ammar B. Yasir de kerpiç çekiyordu. Ya resulallah bana iki kerpiç yüklediler dedi. R.SAV. Ammar’ın yüzünün tozlarını mübarek elleri ile silerek ona şehit olacağını haber verdi. “Ebşir taktülükelfietü elbağıyetü”, “Hz. Ali’ye başkaldıran, Bağı Asi bir kavim tarafından şehit edileceksin” buyurdu ve gerçekten Sıffın Haribi –muaviye- ile Hz. Ali arasında İslam’ın fitne savaşıdır. Hz. Ammar Muaviyenin askererince şehit edildi. Ölürken “Sadakte Ya Resülallah”, “doğru söyledin ya resulallah” demiştir.
Yine ileriye dönük haberlerinden birisinde de yüce Türk milletinin şanını yücelten bir olayı haber verdiler. “İstanbul mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutandır. Fetihe katılan askerler ne güzel askerdir” buyurmuş ve yıllar sonra R.SAV.in bu büyük mucizesi gerçekleşmiştir. Ulubatlı Hasan sancağı İstanbul surlarına dikerken şehit olmuş ve R.SAV.i orkuyu teftiş ederken gördüm. Yaralarım merhem dertlerim derman buldu demiş. Kelime-i şehadet okuyarak şehit olmuştur.
R.SAV. ilim, fen ve teknolojinin gelişeceğine dair işaretler belirtmiştir. Akıllara durgunluk verecek şekilde gelişeceğini, bir karpuz kabuğunun altında şemsiye gibi bir grup insanın gölgelenecek kadar büyüyeceğini, 20 kişiye yetecek kadar bir narın irilerek yetişecğini, kalemin, yazının, medyanın dünyaya hakim olacağını,yazı, söz sanatı nedeni ile dünyanın yalan üreten bir mekana dönüşeceğini, iletişimin hızı ile bunu büyük bir fitne olacağını bildirmiştir.
Faize bulaşmayan kimsenin kalmayacağını, altın, gümüş, petrol gibi yeraltı kaynakları ile ilgili zenginliklere de değinmiştir. Şu anda R.SAV. zamanında arpa ekmeğini bulamayan Suudi Arabistan bugün dünyanın en zengin devletidir. Ama bu kaynaklar Amerika’nın elindedir.
R.SAV.in sıhhatimizi ilgilendiren bilgileri gaipten haber vermesi:
R.SAV. hayatında ne söylemişse zaman içerisinde aynen olmuştur. Bu hadisi şerifle bildirildiğine göre, R.SAV. “Allah dermansız dert yaratmamıştır, derdinizin dermanını arayınız” bu tıp alimleri için çok büyük bir müjdedir.
“Allah şifayı dert ile beraber yaratır.”
Mevlana hazretleri de “yıldırımın yere aktığı gibi derman derde doğru koşar” buyurur.
Her derdin bir çaresi vardır. Onu ara bul. Sofraya acıkmadan oturmayınız. Doymadan kalkınız. Midelerinizi tıka-basa doldurmayınız. Bir kısmı taam, bir kısmı su, ir kısmı boşluk, hava ile doldurun. Çok yemek yemek bütün bedeni bozar. Bu boş yatan çalışmayan insanların hayatını tehlikeye atar. Çalışanın bütün azaları hareket eder. Hareket tembelliği giderir. Vücuda ruha canlılık verir. Buna benzer sıhhatimizi ilgilendiren, muzır kötü alışkanlıklardan korunmamızı ister. İçki, kumar, zina vs.nin haram olması hep insan hayatının sıhhati ve mutluluğu içindir.
Sürecek