ALLAHIN RESULÜ PEK ÇOK MUCİZELER GERÇEKLEŞTİRDİ

Mesela, Resulüllah SAV.e öleceği bildirilmişti. Azrail A.S. “iznin olursa ruhunu almaya geldim” demiştir. Diğer peygamberlere verilen mucizelerin hepsi peygamberimize verilmiş, daha fazlası da verilmiştir.
Sahabeyi Kiram bu olayları görerek iman etmişlerdir. Buhari ve Müslim, en meşhur hadis kitaplarıdır. Bizler için delildirler. İttifakla nakledilmiştir ki, R.SAV. bir gün minbere çıkmış, cemaatin sorularına saatlerce cevap vermiştir. Akıl ve hayale gelmeyecek müsbet-menfi sualler sorulmuş ve cevaplar verilmiştir.
Camide cemaatin içinden gencin birisi ayağa kalktı. “Benim babam kim ya resulüllah?” dedi. (Babasından şüphesi varmış) Resulüllah; senin baban Huzeşe’dir buyurdu. Adam o kadar sevindi ki gözyaşlarını tutamadı. Çünkü şüphesi zail olmuştu. Bu gence Abdullah B. Huzafetüs Sehvi dendi ki büyük bir sahabidir.
Bu sırada Hz. Ömer R.A. ayağa kalktı. “Ey Allah’ın resulü, biz Allahımızdan, İslam dininden, verenden razıyız” diye Allah’a şükretti. R.SAV. ile Hz. Ömer R.A. Bedir harbinin yapılacağı mahalli kontrol ediyorlardı. Resulüllahın gözlerinde perde açıldı. Gayp aleminden bilgiler dilinden dökülmeye başladı: “Ya Ömer şurası Ebu Cehil’in öldürüleceği yerdir. Burayı işaretle. Şurası Ntbeb Rebiah’ın öldürüleceği yerdir. Şura Şeybenin, şurası da Bianın öldürüleceği yerlerdir” diye müşriklerin azılılarının nerelerde öleceklerini söyledi ve Hz. Ömer oraları işaretledi.
Hz. Ömer RA; “Allah’a yemin ederim ki, kimin nerede öleceğini söylediği gibi oldu. Harpten sonra R.SAV. ne demişse ayniyle oldu. Onları o çizgilerin içinde ölü bulduk. Hatta Ebu Cehil çizginin içine yatırılmış gibi gebermişti.”
Bu ve buna benzer yüzlerce olay vardır ki, R.SAV.in mucizeleri cümlesindendirler. Umeyr B.Vehp adında birisi vardı. Müslüman olmadan önce kurnazlıkları nedeni ile ona şeytan derlerdi. Müslüman olduktan sonra adına Ruhbanül İslam diye anıldı. Müslümanlığından önce İslam’ın azılı düşmanlarından Satvan ile anlaştı. Mekke’den Medine’ye gelecek, Müslüman olmuş gibi görünecek, Resulüllahı öldürecek, karşılığında belli sayı karşılığında deve alacaktı. Vehip kılı kesercesine kılıcını biledi ve Medine’ye geldi. Mescide girdi. Sahabiler bu zatın azılı bir terörist olduğunu bildiklerinden onu yalnız bırakmadılar. R.SAV.in huzura geldi Müslüman olduğunu, biat için geldiğini söyledi.
R.SAV. Umeyr B. Vehib’e niçin geldiğini sordu. Adam yalan söylüyordu. Bunun üzerine; “Anlaşıldı sen doğruyu gizliyorsun. İster misin senin buraya niye geldiğini ben sana söyleyeyim?” Adam, “söyle” dedi. R.SAV. “Sen buraya biat için gelmedin. Mekke’de felanca yerde şu vakitte şu kadar deve karşılığı beni öldürmek üzere geldin. Böyle anlaştınız. Doğru mu, söyle” buyurdular. Umeyi beyninden vurulmuşa döndü. Af diledi. Müslüman oldu. İman kalbine öylesine kök saldı ki, şeytanlaşmış olan adı Ruhbanül İslam (İleri seviyede din alimi) adını aldı.
R.SAV. geleceğe dair bazı haberler vermiş.
Kıyametin küçük alametlerini bildirmiş. Büyük alametleri zaten Kur’an’da bildirilmiştir. Evlatlığı olan, evladından farkı olmayan Zeyd B. Harise Hazretlerine hitaben; “Ya Zeyd ‘İnni era mevagielriteni. Hilale büyütiküm ke mavaglil kadri’, yani Ya Zeyd, şu anda evlirinizin arasına yağmur daneleri gibi fitnelerin hilafet nedeni ile yağdığını görüyorum.” diyor ve Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin R.Anlümanın şehadetlerini bildiriyodu.
Hz. Zeyd’e ne hak, haksız yere “Hz. Ali ile harp edeceksin” buyurmuştu. Hz. Ali bunu Zeyd’e yeni gelince atırlatmış ve doğruyu bulmuştu. O harpte cemel vakkasında Hz. Zübeyr (cennetle müjdelenen on kişiden birisidir) namaz kılarken şehit edilmiştir.
SÜRECEK