TEKNOLOJIYI VE İLETİŞİM
Kurumsallaşma amacındaki işletmelerimiz, çoğu zaman iletişime verilmesi gereken önemin farkında olmuşlardır ama konu teknoloji olunca bu konuda bir iletişim gereksinimi olacağının pek de ayırdında olmamışlardır. Kimi işletmede çalışanlar büyük teknolojik sistemlerin teknik ve ekonomik karmaşası karşısında dehşete düşerek her hangi bir şeye hatta sunulan birçok şeye inanma eğiliminde olurlar. Doğru ve anlaşılır bilginin olmadığı yerlerde en kötüye inanma eğilimi daima öne çıkar. Bu gibi durumlarda yönetimlerinde doldurmaları gereken bilgi boşluklarını yeterince doldurmadıkları görülmüştür.
Teknoloji ile birlikte değişen koşullarda giderilmesi gereken birçok doğal iletişim eksiklikleri ortaya çıkacaktır.
” DEĞİŞİM NE KADAR BÜYÜK OLURSA ORTAYA ÇIKAN ENGELLERDE O ORANDA BÜYÜK OLACAKTIR.”
Buradaki yeni teknolojiler kuşkusuz olarak hem yönetim hem de çalışanlar için birer büyük değişimlerdir ve çok iyi yönetilmeye gereksinimleri vardır.
Teknolojik iletişim hem iyi niyet, hem potansiyel bir bilgi, hem de iyi bir yargı ile doğru biçimde uygulanabilir. Şöyle düşünülebilir:
•Bir iş için çok iyi bir teknolojik gelişim ortaya çıkabilir
•Bu teknoloji mevcut iş için yararlı ve başarılabilir olabilir
•Kullanılan teknoloji bazı kişilerin çalışma alanlarını yok edebilir
•Ancak bu teknoloji yeni birçok çalışma alanı ortaya çıkarabilir yeni işler yaratabilir
•Yeni iş alanları işini bu yüzden kaybedenlere yararlı olmayabilir
Gibi bir çok fikir jimnastiğinin bir iletişim tekniği içinde sunulamadığı iş alanlarındaki moral motivasyon kayıplarını dikkate aldığınızda iletişimin özellikle teknolojik veri transferi aşmasında ne kadar önemli olduğunu görmek mümkün olacaktır.
Bu gibi ortamlarda:
”İLETİŞİMİN ETKİLENEN HERKESE ERİŞMESİ ONU KAVRAMASI VE DOĞRULARI AĞILAMASI SAĞLANMALIDIR.”
Teknolojinin işletmeye büyük yararlar sağlayacağı açıktır ancak bunu sadece yönetimin bilmesi ya da o teknolojiyi kullanan kişilerin bunu yararlarının bilincinde olması yetmez işletmeler için idame olunan teknoloji konusunda tüm çalışanların bunun fayda ve olası maliyetleri konusunda bilgi sahibi olmaları gerekir.
Unutmamalı ki teknoloji hem işletmelerimize hem de topluma yarar sağlayacak güçlü ekonomik ve sosyal araçlardır. Teknolojinin kullanılması ile birlikte işletmelerdeki iş akışları değişecektir. Değişen bu durumun doğru iletişim yöntemleri ile algılanmasını sağlamak teknolojik transferin faydasını artıracaktır.
Sonuç olarak: Teknoloji kullanımı ile birlikte işletmelerde huzursuzluk, yalnızlık duygusu, yabancılaşma ve hatta gerilim ile birlikte direnç de ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda çalışanlar ile olan ilişkiler işleyen sistemdeki iş ilişkileri kadar önemli olacaktır. Bu nedenle teknolojiyi işletmelerimize adapte ederken dikkatli planlama yapmalı ve iletişimin gerekliliklerine özen göstermeliyiz.