Çevre temizliğine çok önem veren hükümetimiz ve Çorum Belediyemiz nedendir bilinmez bu konuda gereken tedbirleri almaktadır.
Konu, insanlar köpeklerini gezdirirken kaldırımlara, yayaların geçtiği alanlara köpeklerin kakasını yaptırmakta bu da ayakkabılara bulaşarak okullara, camilere ve evlere kadar gitmektedir.
Hayvan sevmek onlara sahip çıkmak güzel de bunu yaparken çevreye ve diğer vatandaşlara zarar verilmemelidir.
Malumunuz Avrupa ve Amerika’da hayvanlarını gezdirenlerin ellerinde kova fırça ve poşet bulunmaktadır. Köpek kaka yaptığı anda kaka yerden alınıp kovaya konuyor ve temizlemek için fırça kullanılıyor. Medeni insanın yapması gereken budur. Basından takip ettiğimiz kadarıyla İstanbul’da da bu konuda hayli ilerleme var.
Çorumda hızla çoğalan köpekler ve onları gezdiren sahipleri var. Bizce mahsuru yok ama bunları gezdirirken KOVA – POŞET VE FIRÇA BULUNDURULMALIDIR! Çiş yaptıkları anda da sahipleri tarafından hemen temizlenmelidir.
Belediyemizden ricamız bu işe bir an önce çözüm getirilmesidir.
Zabıtalar köpek sahiplerini ikaz etmeli tekrarlaması durumunda 100. TL 2. Ve 3. İhlallerde verilen ceza da 2 katına, 3 katına katlanarak artırılmalıdır. Ceza katlanmalı ki caydırıcı olsun.
Halkımız, bilhassa cadde üzerindeki dükkan sahipleri böyle bir çözümün hemen gündeme alınmasını talep etmektedirler. Yetkililerin bilgisine sunulur efendim.
* * *
2013 yılı ve 2014 yılının 7. ayı da dahil olmak üzere yağış nerdeyse yok denecek kadar azdır. Türkiye’de ki diğer belediyelerin ve Çorum Belediyesinin su sıkıntısı yok demesi bizlere endişe vermektedir. Su sıkıntısı vardır. Bu gidişle güz ve kış bol yağışlı geçmezse sıkıntı daha da çoğalacaktır.
Barajlarda doluluk oranı %20 lere indiğine göre bu işin şakası yoktur. SU İSRAFI ÖENLENMLİDİR ve gereken tedbirler acilen alınmalıdır.
* * *
Bilmem dikkatinizi çekiyor mu, Cula (Siyah Karga) yok oldu denecek durumda. 2014 yılındayız ve ben ne evin bahçesinde ne de bağda karga göremiyorum. Bu kayboluşun ana sebebini bulamıyorum. Teknoloji ve zirai ilaçların bun da büyük etkisi vardır sanırım.
* * *
19.07.2014 sabah saat 10: 00 ve haberler, İsrail’in Gazze saldırılarının, çoluk çocuk kadın kız demeden ölüm yağdırdığını söylüyor. Birleşmiş milletler, Avrupa devletleri, bilhassa Amerika bu işe ciddi olarak el atmalıdır vebal büyüktür.
İslam âlemi de görevini yapmıyor ve gerektiği şekilde baskı yapmıyor. İsrail’in eli kanlı ve elinin kan gölüne döndürdüğü Gazze’ de, bu kan gölünde boğulacaktır. İsrail merhametsiz ve acımasız bir topluluk. Allah tez günde cezalandırır inşallah.
Bizim hükümetimiz kadar İslam âlemi de duyarlı olsa büyük devletler İsrail’e gereken baskıyı yapacaktır.
Allah tar ve yardımcımız olsun. Bu sıcakta hem çalışıp hem de oruç tutanlar ve ağzı dualılar hürmetine bu kan akışı durur inşallah.
Saygı ve sevgilerimle.