Motorlu Taşıtlar vergisi sorgulaması, araçlara ait tramer hasar kayıtları ve trafik ceza sorgulamasına yönelik olarak işlemler araçlar ile ilgili birçok bilgiyi bizlere vermektedir. Bilindiği üzere araç sorgulama işlemlerinin çok büyük bir bölümü GİB, EGM ve tramer sorgulama siteleri üzerinden yapılmaktadır. Motorlu taşıtlar vergisi sorgulama ve hesaplama işlemleri bankalar aracılığı ile de gerçekleştirilebilmektedir. MTV sorgulama yapabilmek için öncelikle aracınıza ait mtv detaylarını tam anlamı ile bilmeniz gerekmektedir. Yıl içerisinde Ocak ve temmuz aylarından ödenmekte olan MTV borcunun ne kadar olduğunu öğrenebilmek için öncelikle MTV hesaplama araçlarını kullanarak aracınızın bilgilerine göre motorlu Taşıtlar Vergisi oranının bilinmesi gerekmektedir. MTV borç sorgulama ekranı üzerinden çok sayıda bilgi kısa süre içerisinde öğrenilebilmektedir.

Araçların mtv bilgilerini öğrenebilmek için motor hacmi ve aracın model yılına bakmak lazım 2010 model 2016 model gibi araçlarda yıl yeni olacağı için motor hacmi de yüksek ise aracın yüksek vergi ödemesi söz konusu olabilmektedir. Araçlara ait motorlu taşıtlar vergisinin ödenmemesi durumunda araca cezai işlem uygulanabilmektedir. Araç hasar sorgulama işlemi de yine sorgulama hizmetleri içerisinde çok yoğun olarak gerçekleştirilen işlemler arasında bulunmaktadır. Hasar kaydı sorgulaması ile araca ait geçmiş dönemden yaşanmış tüm hasar detaylarına ulaşabilirsiniz. Tramer sigorta şirketlerinin ortak alt yapısı ile oluşturulmuş bir mekanizmanın sahibidir.

Tüm şirketler araçlara yönelik plaka ile hasar sorgulamasını sisteme girmekte ve bu bilgiler aracılığı ile kayıtları alabilmektedir. Tramer hasar sorgulama işlemi resmi site üzerinden yapılmaktadır Buna göre aracın plakası sisteme entegre edilerek detaylı bir biçimde aracın daha önce ne kadar kaza yaptığı ve bu kaza sonucunda oluşan maddi hasar boyutunun ne olduğu gibi konular öğrenilebilmektedir. Aracın hasar kaydı aşamasında yemiş olduğu trafik cezaları da polisler ve jandarma tarafından kesilen cezalara göre yapılmaktadır. Trafik cezası sorgulama işleminde aracın yaptığı ihlal ve bu ihlal neticesindeki durumuna göre ne kadar ceza aldığı bilgisine ulaşılabilmektedir. Araç trafik cezası sorgulama işlemi hem EGM hem de Gİb üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Aracınızın plakasını sisteme girdiğinizde bu bilgiyi net bir şekilde öğrenebilmektesiniz. Trafik cezalarında erken ödeme indirimi bulunur. Bu indirim ilk 15 günlük süreyi kapsadığı için kesilen cezadan sonra 15 gün içerisinde trafik ceza ödemesi yapıldığında %25 gibi bir düşüş meydana gelmektedir.

Editör: TE Bilisim