Kargı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Çorum sınırları içerisindeki akarsu, göl ve göletlerde sazan, kadife, şiraz(zogıli), yayın ve tatlı su kefali balıklarının üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında bu balık türlerini avlamanın yasaklandığı belirtildi.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Altunoğlu, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa dayanılarak yayımlanan 3/2 Amatör Amaçlı ve 3/1 Ticari Amaçlı Su ürünleri Tebliğleri kapsamında, belirtilen balık türlerini avlamanın yasaklandığını kaydetti.
Altunoğlu, ilçedeki balık neslinin korunması ve devamlılığın sağlanması için belirtilen tarihler arasında vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları ve yasağa uymaları gerektiğini belirterek, "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız ekiplerince belirtilen tarihleri arasında kaçak avlanmaya karşı kontrollerimizi sıklaştıracağız. Bu nedenle vatandaşlarımızı kaçak avlanmama konusunda uyarıyoruz’’ dedi.
Altunoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 26 Mart 2015 tarihinde yapılan denetimlerde 1 kişiye yasak zamanda amatör balıkçılık yapmaktan dolayı 310 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.


Editör: TE Bilisim