Kargı ilçe girişinde bulunan ve Sinop ile Kargı yollarını ayıran kavşakta iki gün üst üste kazaların meydana gelmesi ve 14 kişinin yaralanması İlçe Trafik Komisyonu’nu harekete geçirdi. Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, kavşağa trafik lambası konulması, uyarı levhalarının arttırılması konularının görüşülmesi için İlçe Trafik Komisyonu’nun toplanmasını talep ettiklerini belirtti.
İlçe kaymakamı Ali Erdoğan, "İlçe Trafik Komisyonunun toplanması için Emniyet Amirliğimiz gerekli yazışmaları hazırlıyor, Karayolları Osmancık Şube Şefliği de toplantıya bir temsilci gönderecek. Yazışmaların bitmesinin ardından muhtemelen önümüzdeki hafta toplantıyı gerçekleştireceğiz. Kavşakta ek tedbir olarak trafik lambası konulması ve uyarı levhalarının arttırılması konularını toplantıda değerlendirerek talep edeceğiz’’ dedi.
Kaymakam Erdoğan kazaların sürücülerin kavşaklarda durmadan karşıya geçmeleri sonucu meydana geldiğini belirterek, "Ek tedbirler alınması için gereken çalışmalar ilgili kurumlarla koordineli bir çalışma yapılarak alınacak. Ancak burada ne kadar tedbir alınırsa alınsın, sürücü kavşakta durmadan ve başka araçların gelip gelmediğine bakmadan kavşaktan geçmeye çalışırsa yine kazalar meydana gelecektir. Şuanda meydana gelen kazalara baktığımızda, kazaların neredeyse tamamının sürücülerin kavşakta durmadan karşıya geçmesi sonucu meydana geldiğini maalesef görüyoruz’’ şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim