Kargı ilçesine bağlı eski Sinop yolu Saraycık köyü yakınlarında meydana gelen heyelanda yol trafiğe kapanırken, Sinanözü, Karacaoğlan köyleriyle ulaşım 7 saat boyunca kesildi. Yaklaşık 1 ay önce de aynı bölgede yolda göçük meydana gelmiş ve 6 köyle günlerce ulaşım sağlanamamıştı.
Sürekli heyelan meydana gelen yolun kapanmasıyla mağdur olan köylüler, yolun kapanmasından çok yoldan geçtikleri sırada üzerlerine kayaların düşmesinden endişe ediyor.
Saraycık Köyü sakinlerinden Şerif Erdoğan, “Heyelan meydana geldikten sonra yol akşama kadar açılmadı ve kapalı kaldı. Gece saat 22.00’da kepçenin geldiğini duyduk ve yol saat 23.00’da açıldı. Yol şuanda açık ama yarın yine göçer, bu tepelerin göçmemesi imkansız. Yol çok sık göçüyor. Her defasında farklı yerlerden kaymalar meydana geliyor. Allah’tan bir araç geçerken göçmedi ve altında bir insan kalmadı yoksa birinin üzerine göçse ölmemesine imkan yok’’ dedi.

"YOLU KENDİ ÇABALARIMIZLA AÇTIK"
Heyelanın ardından kapanan yolu çevre köylerden gelen traktörler yardımıyla açtıklarını belirten Şerif Erdoğan, “Akşam Karacaoğlan köyünden gelen köylülere ait traktörlerle bir aracın geçeceği kadar genişlikte yolu kısmen trafiğe açarak yolun karşı tarafında kalanların geçmesini sağladık. Daha sonra saat 22.00’de kepçe geldi ve saat 23.00’da yolu açtı. Yoldan geçerken her zaman korku yaşıyoruz. Yolun üzerine bu kadar büyük kaya parçaları düşmesi bizi korkutuyor. Yoldan geçerken üzerimize düşmesinden korkuyoruz. Ne zaman göçeceği belli değil, hiç yağmur ve yağış olmadığı halde dün bir anda göçtü. Düşen her bir kaya binlerce kilo ağırlıkta. Bu kayaların yoldan geçen bir arcın üzerine düşmesi halinde can vermemenin imkanı yok. Yetkililerden gelip bakan yok, sadece kepçe gelip açıp gidiyor. Yarın nereden göçer kimse bilmiyor’’ dedi.


Editör: TE Bilisim