Çorum Belediye, lider Düzyurtspor karşısında deplasmanda aldığı 1 puanın ardından sahasında Manavgat Evrensekispor’u yenik duruma düşmesine rağmen Emir (2) ve Oğuzhan Yalçın’ın penaltıdan attığı gollerle 3-2 yenerek 3. sıraya yükseldi ve zirve ile puan farkını 3’e indirdi.
Manavgat Evrensekispor karşısında Çorum Belediyespor’un kalesini Düzyurtspor maçında olduğu gibi Utku korurken, sakatlıktan yeni çıkan Murathan da sürpriz bir şekilde ilk 11’de forma şansı bulup sol kanadı kullandı.
İlk 20 dakikada bir varlık gösteremeyen Çorum Belediyespor’a karşı Antalya temsilcisi çok adamla hücum ederek galibiyet için geldiğini gösterdi. Nitekim 22.dakikada Ömer’in ceza sahası dışından attığı golle öne geçtiler. Golden sonra kanatları daha etkili kullanmaya başlayan Belediyespor, beraberliği 30.dakikada bir duran top organizasyonunda Murat’ın ortasında Emir’in kafa golüyle sağladı.
37.dakikada sakatlanıp hastaneye giden Okan’ın yerine Oğuzhan Saraçoğlu’nun girmesi yanlıştı. Çünkü uzun süredir forma şansı bulamayan Oğuzhan hiçbir varlık gösteremedi. Beraberlik golünün ardından özellikle Buğra ile sağ kanadı etkili kullanan Belediyespor, galibiyet golünü de Buğra’nın düşürülmesi sonucu kazandığı penaltıyı Oğuzhan’la değerlendirip buldu.
İkinci yarının ilk dakikalarında, Evrensekispor savunmasında Ayhan’ın inanılmaz hatası sonucu Emir topu filelere göndererek farkı ikiye çıkartırken, takımını rahatlattı. Bu gol, Belediyespor’u oyun disiplininden uzaklaştırdı. Herkes kendine oynamaya başladı. Yakalanan birçok net gol pozisyonunda gerek bencillik, gerekse yanlış tercihler nedeniyle fark açılmadı.
Üçüncü golden sonra gardı tamamen düşen Manavgat Evrensekispor, 4 dakikalık uzatma süresinin son saniyesinde Turgut’un mükemmel serbest vuruş golüyle farkı bire indirdi. İlk golde olduğu gibi Utku bu golde de topu sadece seyretti.
Allah’tan ki, Manavgat savunmasında Ayhan o hatayı yaptı da Belediye üçüncü golü buldu. Yoksa maç 2-2 bitecekmiş.
Zirve ile puan farkını 3’e indiren Çorum Belediye, çok kritik bir dönemece girerken, kalan 3 maçı da birbirinden zorlu görünüyor. Bu maçlarda alınacak sonuçlara göre Belediyespor şampiyon da olabilir, ilk 5’te yer alıp play-off da oynayabilir, play off potasının dışında da kalabilir.
Böylesine kritik bir dönemece girilirken, Belediyespor’un her oyuncuya ihtiyacı var. Maç bitiminde Osman Bodur’un rakip oyuncularla ağız dalaşına girmesi profesyonellikle hiç bağdaşmadı.